Kruševljanin Vladimir Nedeljković aktivno svira bubanj u death metal sastavu Light Denied, koji postoji od 2011. godine a koji je nedavno objavio EP materijal pod imenom benda. U slobodno vreme putuje, čita i istražuje.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Disdained – We All Reek (Filthy, 2008.)

Jedan od mojih najdražih bendova sa naših prostora i veliki uticaj na moje odrastanje, takođe i na moj muzički pravac i orijentalnost. Velika je šteta što takav bend nije aktivan godinama, a verujem da bi mnogo toga doprineli svojom profesionalnošću i tehničkim deonicama starim fanovima koji i dan danas neprestano slušaju njihov materijal. Album koji su izdali davne 2008. godine je i te kako ostavio pečat na mnoge generacije, uključujući i moju. Zaista verujem i očekujem da će biti novog materijala kao i albuma.

Obscured – When Darkness Comes (Samoizdanje, 2010.)

Takođe jedan od death/black metal bendova koji ne mogu nikako da izostavim. Smatram da je sasvim dovoljno spomenuti Obscured i osetiti ogroman nalet adrenalina, besa i unutrašnjeg gneva. Bend koji je obećavao i nikad razočaravao. Sva njihova izdanja čuvam i neprestano slušam. Naše a svetsko!

Sacramental Blood – Ternion Demonarchy (Ghastly/Rebirth The Metal/Miner, 2016./Insane/Grind Gut-Wrenching, 2017.)recenzija

Što se tiče ovih giganata, svima nama je jako dobro poznato ovo ime benda. Sacramental Blood je u svojoj muzičkoj karijeri nastupao do sada sa preko 100 koncerata. U Srbiji su svirali apsolutno svugde, od Subotice na severu, pa sve do Bele Palanke na jugu. Posle par domaćih svirki postaju jedan od upečatljivijih bendova na domaćoj underground metal sceni. Kasnije im usleđuje poziv od organizatora iz Sofije i sviraju su kao hedlajneri na festivalu. Po mom mišljenju njihova najbolja turneja je bila sa God Dethroned i Fleshgod Apocalypse 2009. godine. Takođe moram da napomenem da sam sarađivao sa Milanom Dobrosavljevićem (gitara), jednim od osnivača benda i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo ono što smo planirali a takođe ne bih da izostavim saradnju i sa Ivanom Petrovićem Petrom koji je svirao bubnjeve u SB.

Komentari