Slobodan Vukotić je gitarista i vokal death/thrash metal sastava Haste iz Vrbasa, kao i ponovo oformljenog thrash benda Toxic Trace.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Pre svega bih želeo da pozdravim ekipu SMP-a, da se zahvalim na pozivu i vašem trudu za očuvanje metal baštine naše zemlje i regiona, i da se izvinim što ste strpljivo čekali na moj odgovor, a trajalo je. (smeh) Odlučio sam se za malo drugačiji pristup ovoj rubrici, te ovoga puta neću uvrstiti bendove koji bi se sigurno našli na mom spisku. Neki od njih bi svakako bili Nadimač, The Stone, Deadly Mosh, All My Sins, Psychoparadox, Angelgoat, Borbarder, Bane, Disdained, Toxic Trace, kao i mnogi drugi koji po svim parametrima zaslužuju da se nađu među ovim redovima i koji su svojim albumima ostavili neizbrisiv trag na našoj i svetskoj metal sceni.

Thundersteel – The Exorcism (Tmina, 2015.) – recenzija

Kao veoma mali preko ćaletovih ploča zainteresovao sam se za rock i metal muziku. Prvobitno su mi bili zanimljivi omoti pošto tekstove još uvek nisam mogao da razumem. Među najupečatljivijim su svakako bili Iron Maiden, Saxon, Judas Priest, Dio, Rainbow, Black Sabbath, te je odatle sve i krenulo, a heavy metal je ostao kao jako značajna karika u mom daljem slušanju, sviranju, i kreiranju muzike. Jasno je onda zašto je ovaj album za mene od prve do poslednje pesme remek delo i svakako jedan od najznačajnijih albuma na mojoj listi slušanja. Tome dodaje i činjenica da osim Miloša, koji je iz Novog Sada, ostatak benda su činili moji sugrađani, te ima i malo lokal patriotizma. (smeh) Lični favorit sa ovog ostvarenja mi je pesma „Sail Away“.

Infidel – Demo (Samoizdanje, 2009.)

Somborska scum/death metal ekipa koja me je te davne 2009. godine raznela svojom pojavom, umećem sviranja i svojim surovo dobrim pesmama. Nadao sam se da će umesto ovoga „demo“ u naslovu stajati ime njihovog albuma, ali se nažalost nikada nisu potrudili da ga snime. Infidel je bend koji slušam na dnevnoj bazi, i dalje mi zvuči sveže, brutalno i sirovo kao i prvog dana. Svaka pesma mi je jednako moćna, od „Unprayer“ do „Dead End“, te mi ovo demo izdanje dođe kao jedna pesma.

Wolf’s Hunger – Osveta u krvi (Grom, 2007)recenzija

Ovo je bend koji me je osim svojim black/thrash metal zvukom u značajnom delu privukao i tematikom svojih tekstova. Kao nekom ko voli istoriju i čitanje, vrlo mi je drago što postoji sastav koji opevava neka slavnija vremena ovog naroda i ovog podneblja, znači da nismo pali u zaborav. Na moju žalost, samo sam jednom uspeo da ih vidim uživo, ali bilo mi je dovoljno da uvidim da se momci ne šale i da izručuju veoma zreo i ozbiljan metal. Često slušam oba njihova albuma, ali mi je ovaj draži jer im je i prvi i pesme poput „Zejtinlik“, „Put za Irij“, „Lock You Up, Gun You Down“, i „Merciful Angel“ su pesme koje više lično doživljavam od ostalih.

Komentari