Sirovi srpski patriotski thrash metal sa black metal oštricom, idealan za live nastupe

  • Žanr: Black / Thrash Metal
  • Izdavač: Grom Records, 2007.
  • Web: Wolfs-hunger.co.sr
  • Piše: Nebojša Lakić

Prvo dugosvirajuće izdanje Wolf’s Hungera zove se Osveta u krvi, a Grom Records potpisan je kao izdavač. Dva demo snimka iza njih odradila su potrebnu promociju, i one koji prate domaći metal underground upoznali sa imenom i ideologijom benda, a energični koncerti nagovestili su rađanje jakog i beskompromisnog metal sastava.

Deset novih pesama plus uvodni instrumental čine sadržaj ovog diska. Zahvaljujući produkciji (Positive Studio, Novi Sad), metal koji WH proizvodi zvuči znatno ubedljivije, agresivnije i efektnije nego u prošlosti, i u potpunosti oslikava muzičke vizije Novosađana.

Slušajući album ili gledajući ih uživo, jasno je da ono što rade, rade iz srca, iz ljubavi prema ovoj muzici. Ne bi ni valjalo da je drugačije. Pesme su otpevane na srpskom i na engleskom jeziku; WH su uvek imali direktne tekstove, sa jasnim porukama i naglašenim patriotizmom, a slovenski koreni i ovaj put su dobilli središnje mesto u temama koje sastav obrađuje.

Materijal je kvalitetom ujednačen, pesme su korektno raspoređene na disku, što olakšava preslušavanje albuma u „jednom dahu“. Stvari nisu prepuštene slučaju ni sa vizuelne strane, pa treba spomenuti i odgovarajući cover i dizajn bukleta, što će reći da je izdanje sa svih aspekata vredno pažnje i proučavanja.

Sirovi srpski patriotski thrash metal sa black metal oštricom, idealan za live nastupe – to je odlika ovog benda od kad postoje, i upravo to ćete i dobiti investiranjem u ovaj album.

Spisak pesama:

1. Slavonic (instrumental)
2. Kurjaci
3. Likantrop
4. Merciful Angel
5. U Ognju…
6. Utvare
7. Still Burns
8. Zejtinlik
9. Lock You Up, Gun You Down
10. Put za Irij
11. Osveta u Krvi

Komentari