Odar je jedan od dvojice članova black metal projekta Vran (Miloševac, RS) koji je ove godine samostalno objavio istoimeni debi album. Odar je zadužen za muziku, odnosno sve instrumente.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Hvala SMP-u na ukazanom povjerenju i prilici da kažem svoje mišljenje po pitanju domaćih metal izdanja! Želio bih samo da kažem da neću pominjati nijedno The Stone izdanje benda zato što ne mogu da pronađem prave riječi koje bi opisale koliko je to dobar bend, pa ćemo velikane ovom prilikom preskočiti.

Propast – Věstnik Preispodnji (Misanthropic Intolerance, 2013./Deathhammer, 2015.)

Haotična atmosfera koja te konstantno drži u grču dok slušaš ovo fantastično izdanje. Sablasno sirovi rifovi i vrisci iz pakla te na prvo slušanje obuzmu i vrlo brzo postaneš začaran haosom. Jako mi je žao što ovaj bend nije duže potrajao i što nisu više ništa izadli, ali nadam se da će to u skorijoj budućnosti da se promjeni. Živjela Propast.

Samrt – Mizantrop Mazohist (Darzamadicus/Miner, 2012.)recenzija

Njihovo ime definitivno treba da se piše najcrnjom tintom. Ovaj album je remek djelo tamne strane metal scene naših prostora. Haos zamotan najcrnjom atmosferom ti jako brzo zgadi sve ljudsko i poželiš da ovaj haos nastavi da traje vječno. Jako zanimljivi i neobični rifovi, prekriveni jezivim vriscima stvaraju ovisnost. Ovaj album je za mene jedan od najboljih albuma ikada izdatih u Srbiji.

Bjesovi – Bjesovi (ITV Melomarket, 1994./One, 2001.)

Ogromna količina energije koju posjeduje ovaj album je razlog zbog kojeg se ovo izdanje može slušati non-stop! Jednostavni, ali premoćni rifovi, tekstovi koji se vječno urezaju u pamćenje i čudna jeziva atmosfera koja te konstantno prati, izrode ljubav prema Bjesu! Album koji ti poklanja ogromnu količinu nadahnuća da i sam iskališ sav svoj Bjes i pretočiš ga u muziku! Hvala Bjesovima!

Komentari