Zima je već pošteno okovala ove prostore, a Mizantrop Mazohist je više nego dobar soundtrack za tekuće godišnje doba…

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Miner, 2012.
  • Web: Facebook
  • Piše: Nebojša Lakić

Samrt je srpski black metal duo iz Apatina (Nekrist – vokal, gitara i Demonetras – bas gitara, solo gitara, pomoćni vokal), osnovan pre šest godina. Ekipa je 2007. godine realizovala demo Poljubi me majko, odlazim u smrt, koji je dve godine kasnije objavljen u split varijanti sa nemačkim sastavom On Horns Impaled za Darzamadicus Records. Mizantrop Mazohist im je, dakle, prvi oficijelni full length, objavljen u oktobru 2012. godine.

Ritam sekciju u studiju upotpunio je bubnjar Zoltan Šimon (ex Disdained, Pry), i sedam blasfemičnih numera otpevanih na srpskom jeziku oslobođeno je u svet posredstvom Miner Recordsa (domaći prostori) i Darzamadicus Recordsa (svet).

Samrt je, kratko i jasno, black metal bend. Mizantropična atmosfera, apokaliptični vokal, zujeće gitare, brz bubanj, sve je tu. Donekle već viđeno, ali ne i nezanimljivo. Mizantrop Mazohist hoće podsetiti na (novije) radove srpskog kulta The Stone, ali imajući u vidu da na srpskoj metal sceni obitava tek po nekoliko bendova iz svakog metal podžanra, malo „konkurencije“ i slične priče nikome neće naškoditi.

Samrt čine odlični muzičari. Bilo da je reč o stamenoj ritam sekciji (bas gitara je iznenađujuće dobro „izašla“, dok je Zoltan pošteno odsvirao bubanj) ili rif/solo gitarskim deonicama (kada je reč o ovim drugim, valja pohvaliti ne baš tipične solo deonice za ovaj žanr rasute po celom albumu), sve je odrađeno na visoko profesionalnom nivou. Prirodajmo tome i efektan omot (Khaoz design), i jak vizuelni identitet benda, i možemo zaokružiti priču i napore ove ekipe oceniti visokom ocenom.

Zima je već pošteno okovala ove prostore, a Mizantrop Mazohist je više nego dobar soundtrack za tekuće godišnje doba. Preporuka.

Spisak pesama:

1. Mizantrop Mazohist
2. Sva odvratnost ljudskog bića njegovo je postojanje
3. Iz utrobe zemlje peva smrt
4. Schizo
5. Čovek vrag
6. Nirvana
7. Najcrnja tinta za moje ime

Samrt - Mizantrop Mazohist
Produkcija75%
Originalnost65%
Vizuelni faktor85%
Uverljivost82%
77%Finalni utisak

Komentari