Igor Miladinović je gitarista, pevač i kompozitor koji je, na ovaj ili onaj način učestvovao u dobrom delu srpske metal scene. Kako kaže, njegov matični bend Alister je trenutno na pauzi, dok za Chaosium radi na novim pesmama i za sada taj bend ima status studijskog. Trenutno je aktivan i u bendu Evolucija.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Prvo, hvala SMP-u na pozivu! Kao što već svi znamo, ovo je veoma težak zadatak, gotovo nemoguća misija! Na ovim prostorima smo imali i imamo veoma dobrih metal bendova/izdanja koji zaista zaslužuju da se nađu na ovoj listi, ali onda bi to bilo TOP100. (smeh) Pošto je ovo TOP3, to bi izgledalo ovako…

The Stone – Nekroza (Folter, 2014.)recenzija

Šta reći o ovom izdanju osim da je pravo umetničko delo, od početka do kraja! Slušao sam ovaj album nebrojeno puta, i nije mi dosadio, svaki put ga doživim na drugačiji način. Po mom mišljenju u poslednjih 20-ak godina jedan od najboljih, ako ne i najbolje izdanje na ovim prostorima i šire!

Rapid Force – Apotheosis of War (Carlo, 1993./Silver Cross, 1994.)

Ubica od albuma! I to davne 1993. godine! Čoveče, da ne poveruješ kakve smo bendove imali… Ja, inače, pripadam generaciji koja je od svojih najranijih tinejdžerskih dana pa na dalje rasla uz braću Polzović, Explosive Records, Hard Metal magazin i Hard Metal TV emisiju na NS Plusu, i naravno uz jednu i jedinu našu Jadranku Janković sa Studija B. E, sad, tu ste mogli videti najbolje bendove Srbije i ex-YU. To je bilo neverovatno, videti naše bendove kako idu rame uz rame sa svetskim bendovima (naravno, muzički i stilski, drugo neću da spominjem…) i onda se pojavio Rapid Force! A onda sam ih gledao i uživo… Jednom rečju: MAŠINERIJA!!! Bio sam oduvan tom snagom i oduševljen nastupom i plus kad su izbacili ponovo snimljenu i prearanžiranu pesmu Hero! Znači, Kole Kralju! One of the best!

Forever Storm – Tragedy (EBM, 2013.)recenzija

Tako dobar album da prosto ne znam šta bih rekao osim da vam ga toplo preporučujem! Plejada melodija, harmonija, odličnih rifova, pevanja, tekstova, aranžmana, ideja… You name it! Vrlo ozbiljan bend i istrajan u tome što radi, posvećen… Album za dugo i pažljivo slušanje! Svetski bend, zaista!

Komentari