Vanja Seneši je bubnjar vranjskog metal benda Mud Factory. Ranije je bio član raznih bendova u rodnom Pančevu, od kojih su najznačajniji bili Sam Hill i Act of Hybris. Iako je oduvek bio siguran da želi da se bavi muzikom, prvi put se potpuno pronašao kao bubnjar tek kada je upoznao ostatak Mud Factorya i postao član benda sa drugog kraja države. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku za menadžment i produkciju u pozorištu, radiju i kulturi.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Navedeni albumi su moji omiljeni domaći albumi, ali bih voleo da napomenem da je na ovoj listi lako mogao i da se nađe album nekog od ovih bendova: Jewy Sabatay, By-Pass, Hetera, Cardinal Point, Counterfate, Overdrive, Instead of a Kill, Violent Chapter, Blankfile…

David Maxim Micić – Bilo (Samoizdanje, 2011.)

Talenat ovog čoveka je neverovatan, a namerno sam odabrao prvi EP, jer je jako retko da neko na ovim prostorima izbaci ovako kvalitetno prvo izdanje, čiji je kvalitet odmah prepoznat od strane fanova iz celog sveta. Sve što je ovaj čovek izbacio je vredno pažnje, a ja bih lično pored prvog EP-a istakao i Bilo 3.0 i poslednji album Who Bit the Moon.

Consecration – .avi (Genger, 2010) – recenzija

Da me neko pita da jedan domaći bend predložim za bilo koji veliki svetski stage, odmah bih predložio Consecration. .avi sam prvi put čuo nedugo nakon njegove premijere, i odmah sam postao fan benda, a kao mladom muzičaru ovaj bend je doneo veliku inspiraciju i motivaciju da nastavim da otkrivam novu muziku najrazličitijih žanrova. Slušao sam ih uživo više puta, a njihovi nastupi apsolutno kompletiraju pozitivne utiske o bendu. I dalje verujem da i dalje postoji šansa za njih da svoju muziku predstave u inostranstvu i da osvoje neku novu publiku. Samo poslušajte kakvom pesmom počinje .avi… Veoma volim i njihove snimke pesama iz Bigza sa narednog albuma Cimet i mislim da čak zvuče bolje nego studijske verzije istih.

Stvor – Stvor (Take It Or Leave It, 2016.)recenzija

Stvorovi su dragi prijatelji našeg benda, ali ovaj album je nešto što bi mi se sigurno veoma dopalo i da ne poznajem lično ove divne momke. Ne znam ni sam kako da opišem njihovu muziku, ali meni je od prvog slušanja izazvala jake i pozitivne reakcije. Album je veoma šarolik, pesme na srpskom zvuče jednako dobro kao i one na engleskom, rifovi teraju na mrdanje glavom, a refreni se pamte i posle slušanja. Uvek su dragi gosti na našim nastupima i mislim da je njihova muzika zaslužila još mnogo više pažnje. Uskoro izbacuju novi singl koji je po mom mišljenju vrhunac dosadašnjeg rada, i nadam se da će neki njihov naredni album takođe da se nađe u nekim budućim TOP3 listama. Odaću i jednu tajnu – jedini gost na debi albumu Mud Factorya je upravo iz ovog benda.

Komentari