Milan Petković je trenutno bubnjar death/grind benda BegUsToStop koji je ove godine objavio debi album, a takođe svira i u jednom od najstarijih srpskih punk bendova Vox Populi. U prošlosti je sarađivao sa metal, punk i hardcore bendovima Azazel, Katma, Kramp, Scaffold, Intakt itd.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Uh, hajde da probamo da proberemo najbolje od najboljeg… Neka to bude ovaj šumadijski trougao…

Punished – Toward The Individualism (Samoizdanje, 1998./Flying Buffalo, 2007.)

Punished sam prvi put čuo kada sam imao 14-15 godina i sigurno su najveći krivci za moje dalje interesovanje za grindcore. Voja je, po mom mišljenju, najbolji bubnjar na sceni i imao je značajan uticaj i na moj rad. Svi albumi Punisheda su dobri, ali ovaj bih izdvojio kao najbolji.

Emetica – Escatolorgy (Pathologically Explicit, 2016.)recenzija

Giza i ekipa su napravili do jaja album i kvalitetno ga usnimili, tako da je ugođaj slušanja ovog kragujevačkog grinda potpun. Igrom slučaja počeli su da sviraju negde kada sam i ja počeo sa svojim prvim bendom Intakt, tako da je split Intakt/Emetica bio očekivani sled okolnosti, potom nekoliko zajedničkih koncerata…. Sve u svemu, dobar band i ekipa za bleju i pivo, rakiju, brendi, vinjak… Da nam je neko upao u backstage na poslednjem certu, naduvao bi promil samo od inhalacija. (smeh)

Simargal – …Hidden God (Samoizdanje, 2004.)recenzija

Sećam se da mi je punk ekipa iz Trstenika na „Kolibri, il neću da sviram“ festivalu dala kasete Simargala. Trebali su te godine da sviraju poslednji dan festa, ali zbog kiše nisu, a ja sam propustio priliku da ih gledam uživo. Ovaj album sam dugo, posle toga, slušao.

Komentari