Atmosfera, svirka, a posebno vanserijski rad klavijatura, vodi ovaj bend daleko od ostalih srpskih ekstremnih sastava

Novi album Simargala dobih još pre nego što je naznaka za objavljivanje bilo (pod imenom Tournament in Hell). Očekivao sam ih ponovo na Rock Express etiketi, ali iz ko zna kojih razloga, album je tu kao samoizdanje, i pod imenom …Hidden God.

OK, Simargal svi već dobro znate. Debi album Meeting With… (Rock Express Records) jedan je od prvih (a ujedno) i najboljih black metal albuma nastalih na našim prostorima. Mid tempo black metal uverljive atmosfere, doneo je bendu veću bazu fanova. …Hidden God skoro da nema nikakvih dodirnih tačaka sa tim albumom! Žanr je takođe teško definisati (mogu pokušati sa opisom – avantgarde modern black metal sa „mali milion“ propratnih uticaja), ali nisam nikad imao problema sa tim, tj. da bih neki materijal odbacio zbog nemogućnosti preciznog definisanja. Naprotiv! Simargal mi se MNOGO više sviđa u ovom izdanju, i bez ustezanja ću reći da je ovaj album jedan od najboljih snimljenih u zemlji Srbiji (lično mišljenje, naravno). Atmosfera, svirka, a posebno vanserijski rad klavijatura, vodi ovaj bend daleko od ostalih srpskih ekstremnih sastava.

Produkcija je odgovarajuća za ponuđenu svirku, sve je na mestu (možda da je vokal malo glasniji), pesme su odlične, prosto neverovatno šta su momci iz benda napravili!

Proverite obavezno, albumu dajte priliku nakon šoka koji će sigurno uslediti pri prvom slušanju, i videćete… I više nego hrabar potez Trsteničana!

Simargal – …Hiden God spisak pesama:

1. Sunebre (intro)
2. Nothern Kingdom
3. Hidden God
4. Devils Lake of Manom
5. Samolapot
6. To Her Beauty
7. Through My Soul
8. In Nomine Satanus (remastered)
9. All Christians Are Destroyed (remastered)

Komentari