Filip Ćafi Avramović je bio bubnjar niškog hardcore/metal benda Streetcore Unity koji je nedavno prestao s radom. Od 2017. godine uređuje i vodi YouTube emisiju Betonjera, koja je posvećena bendovima sa Balkana.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Morate da razumete nešto. Ja sam stara škola. By any meaning. Pratim našu scenu i te kako dugo (imam i Betonjeru da to i dokažem), te nije lako odlučiti se za samo tri izdanja. Ali, dadoh sve od sebe…

Enjoy Sarma – No Fake Smiles (Rock Express, 2002.)recenzija

Kad smo snimali epizodu gde smo provukli Enjoy Sarmu, konstatovali smo da ovaj bend slušamo od kad smo bili klinci. Emotivno smo zalepljeni za ovaj album, srpska Pantera nam je pokazala kako ume da udara tačno gde treba. Još ovaj klovn na artworku, Twisted Metal edition, aaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Memories! (smeh) Džn džn džnanst album koji te sve ježi, jebote, dok ga slušaš. Definitivno ostavio trag na mene. I na svu moju generaciju koja je u ovim vodama.

Nadimač – Državni neprijatelj broj kec (AreaDeath, 2009./Jesboligakurac, 2016.)recenzija

Ovaj album i ovaj bend je izuzetno obgrlio scenu te godine. Ono kad prvi put čuješ srpski crossover, nešto što te asocira na onu američku scenu, koju toliko dugo slušaš. I kao vauuuuu, jebote, ovoga ima i kod nas. Ekipa Nadimača me je toliko oduvala i toliko mi se zavukla pod kožu, da ih stvarno smatram kao nekog ko je uspeo, ono što većina bendova samo sanjaju. Samim tim što toliko dugo postoje (od 2003.) i da se još uvek drže zajedno, vas uveravaju da su crème de la crème naše scene. Kako ih ne voleti?

Testator – Testator (Nocturne Media, 2012.)

Ekipa koja je toliko obećavala i na kraju ništa. Ostade za njima ovaj prelep-predivan EP sa samo četiri pesme, ali i ostale koje smo slušali što na lokalnim, što međugradskim svirkama. Nemojte da mislite da se nalaze ovde zato što sam lokal patriota, već zato što su uspeli da pomešaju svašta na EP-u, pa ti uživo iskustvo dok ih gledaš još bolje bude. Nema kucanih bubnjeva, već sirova snaga. Ko ih je čuo, zna o čemu pričam. Malobrojni niški trešeri, bila mi je velika čast deliti binu sa njima, u nekoliko navrata.

Komentari