Tijana Milivojević je ritam gitaristkinja u melodic death metal sastavu Nemesis iz Beograda. Sastav uskoro počinje snimanje albuma prvenca koji će biti predstavljen na proleće. Ova mlada dama je i studentkinja filozofije, a slobodno vreme, kako kaže, voli da provodi sa prijateljima uz fimove i pivo…

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Odmah da kažem da je jako teško izabrati samo tri izdanja, jer zaista ima pregršt dobrih bendova i albuma na ovim prostorima. Stoga bih na početku pomenula Claymorean i njihov album Sounds from a Dying World, Instead of a Kill – Skinwalker i Downstroy – One Size Fits All, kao jako kvalitetna izdanja. Svaka čast ljudi! A sada TOP3:

Zer00ne – World Without End (SMP Music, 2014.)

Nažalost, Zer00ne trenutno nije aktivan (mada se iskreno nadam da će se to promeniti), ali što se mene tiče, jako kvalitetan bend koji ima jedan od najboljih albuma na ovim prostorima! Bend koji je svirao pesme u stilu In Flamesa i At the Gatesa i svakako bend i album koji je umnogome uticao na moj muzički ukus. Grujini i Njufkovi rifovi, Gagijeva razlaganja i clean deonice, veoma moćni Kizini tekstovi i vokal, kao i Lukin bubnjarski stil su zauvek promenili moj pogled na metal muziku. World Without End je produkcijski upakovan u jednu savršenu muzičku celinu. U svakom slučaju, jedan od vrednijih „srpskih proizvoda“ i bend koji definitivno vredi poslušati!

Eyesburn – Fool Control (B92, 2000.)

Jednostavno, vanvremenski album! Sećam se da sam bila klinka, mislim da je u pitanju 2004. godina, kada sam prvi put čula ceo album i to je definitivno bila jedna od prekretnica u mojoj „slušalačkoj karijeri“. Album koji je mešavina metala, hardcorea i reggaea se posle jednog slušanja zauvek urezuje u memoriju. Svakako jedan od najzanimljivijih albuma koje sam ikada čula. Obavezno štivo za sve koji vole muziku.

Void Inn – I Can Hope (Samoizdanje, 2016.) – recenzija

Malo je reći da sam oduševljena ovim bendom, ali i energijom koju ova četvorka poseduje na bini. Bila nam je čast da više puta delimo stejdž i mogu reći da me nikada nisu ostavili ravnodušnom. Moćni glas pevačice Jelene ostavlja bez daha, a melodični i žestoki rifovi pesama kupuju na prvo slušanje. Moja omiljena pesma sa ovog EP-a je „Ain’t My Reality“ u kojoj se može opaziti mračna i teška crta Alice in Chainsa, kao i u ostatku pesama.

Komentari