Miloš Klidža Klikovac je gitarista i osnivač crnogorskih bendova Zaimus, KK Street Bangers i Goblin Zeppelin. Takođe, svira u Abhothu zajedno sa dugogodišnjim partnerom u zločinu Srđanom Mišovićem, s kojim je radio i na albumu benda Hostis.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Moram priznati da nikad nisam bio fan domaće muzičke scene, ali ima tu bendova koji su vrijedni spominjanja. Nije mi bilo teško odabrati tri najbolja izdanja, ali uz njih želim spomenuti bendove kao što su Annathema iz Novog Sada, Bloodbath koji već dugo vremena ne postoji, Sacramental Blood, Nadimač, Daggerspawn, Enjoy Sarma… Naravno i Heller mi je posebno drag! Ima tu još bendova, ali kako je tema TOP3, evo ovako…

Bombarder – Speed Kill (Panonija Koncert, 1989./Walk, 2005./Nuclear War Now!, 2017.)

– Koji se čita „Spid cil“ reče Nešo kralj! Šta reći o ovome albumu, a da nije jasno svakome… Metalni bog siš’o je sa neba da bude s nama rokerima!!! Najkultnije metal izdanje sa ovih prostora! Samo ću to dodati!

Kuga – Najcrnje noći (Sade, 2011.)recenzija

Uh! Ovako se svira! Bend predvođen najvećom metalčugom sa ovih prostora – Bojanom Ljiljkom! Album Najcrnje noći pokazuje kako se to radi na ovim prostorima. Rokanju nema kraja. Kad sam prvi put čuo Kugu bila je to pjesma „Debela žena“. Pomislio sam – Ko su ovi ludaci? Kasnije, kada sam preslušao album, smašio sam vrat od bengovanja. Hitovi na albumu se ređaju jedan za drugim. Od pjesme „Najcrnje noći“, preko „Lost Soul“, „Ljudski ološ“, „Sile zla“, „Večni rat“, „U svetu prevara“, koja je po meni himna Balkana, pa sve do poslednje – obrade „Princeza“ benda Bombarder…

Pergament – Vruća linija (Ghost House, 1988.)

S obzirom da je album izašao davne ’88, kada sam ja imao samo jednu godinu života, bio je to tada poduhvat. U pitanju je odlična heavy metal ploča. Od početka strane A, pa do kraja strane B, Pergament ne posustaje! Mnogo me žena ljubilo uz hitove poput „Jahači noći“, „Deca divljeg semena“, „Vruća linija“… Ali pjesma koju sam oduvijek izdvajao je „Mala, ti si vatra“. Jebeno prirasta k srcu!

(SMP)

Komentari