Miloš je novosadski bubnjar koji je do sada u svojoj karijeri svirao sa bendovima Sangre Eterna, Hollow My Eyes i Null. Trenutno je u samurajskom ragga metal bendu Senshi.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Pre nego što nabrojim tri favorita, želeo bih spomenuti još dva vrlo bitna albuma: Amentes – It Could All Have Vanished (Samoizdanje, 2003.) i Bane – Chaos, Darkness & Emptiness (Grom, 2010.). Da se rubrika zove TOP5, to bi bilo to!

Anguish Sublime – Among the Raven Skies (Samoizdanje, 2004.) – recenzija

Sjajan bend iz Novog Sada/Temerina sa kojim sam se upoznao na releasing partyju upravo ovog diska u klubu Enter u Novom Sadu. Smena brzih i melodičnih rifova sa sporijim, pomalo depresivnim momentima je vrlo lepo zamišljena i izvedena. Tekstovi pesama su zaista maestralni, mada oni koji me znaju, upoznati su sa činjenicom da nisam neki „lyric listener“. Ail, udubim se u tekstove samo onda kad me neka melodija istog jako privuče. Intro „Opening of Iron Gates“ nije mogao biti bolji. Vrlo interesantan elektronika/arpeđator momenat posle kojeg dupli bas vozi do kraja pesme. Jednom rečju – sjajno! Nemam favorita sa ovog demo albuma, jer je svaka pesma za sebe remek delo, po mom mišljenju.

Decontrolled – Self Portrait (Automatik, 2008.) – recenzija

Odlični moderni metal bend iz Beograda sa sjajnim Matijom za bubnjem. Jako lep spoj harsh i clean vokala. To je ono što me je kupilo i što mi je privuklo pažnju. Pesme „Alt+F4=Esc“, „Nameless“ i „Self Portrait“ su moji apsolutni favoriti zbog jako zaraznih i melodičnih refrena i prevelike doze gruva.

Through Art – Promo (Samoizdanje, 2010.)

Ovaj promo-demo mi se baš jako svideo, mnoooogo više nego full-length koji je izašao kasnije. Produkcija je bolja i kad se na to doda da je bubanj “živ” a ne programiran, to još dodaje na atmosferi. Jako melodični rifovi, odličan gruv na bubnju i kombinacija deep growl vokala i vrlo finog clean vokala rade posao. Jako mi je žao što ovaj bend više nije aktivan i što nisam imao tu čast da delim binu sa njima.

Komentari