Sasvim solidan materijal za koji se nadam da će stići na mnoge adrese i biti dostupan većem broju ljudi

  • Žanr: Melodic Death Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2004.
  • Web: Anguishsublime.tk
  • Piše: Darko Živković

Za ovaj bend još niste čuli, zar ne? Anguish Sublime je novo ime na našoj sceni, što svakako pozdravljamo. Bend je iz Temerina (mesto pokraj Novog Sada), a neki članovi, Arpad (vokali) i Nikola (bas) su iz nama poznatijeg benda, Tales of Dark. Međutim, ovaj sastav nema mnogo sličnosti sa malopre pomenutim bendom, već je svoj pravac usmerio ka nekom veoma čudnom, ali melodičnom death metalu na „geteborški“ način uz mali uticaj doom metala.

Nečega ovakvog nema na našoj sceni, i eto još jednog plusa od mene. Tempo varira, postoji mnogo brzih delova, ali i pregršt akustičnih delova, gde se solaže samo prepliću. Svaka čast. Što se tiče vokala, on takođe varira. U jednom trenutku je growl, a u nekim trenucima veoma podseća na My Dying Bride sa svojom clean varijantom. Pojavljuju se i naracije u nekim pesmama. Jedina zamerka ide na programirani bubanj. Uživo to nije problem, jer je za bubnjem Vule koji je svirao u Tales of Dark, ali ipak ostao u svom matičnom bendu. Muzika je popunjena i klavijaturama, koje su odlično postavljene iako bend u postavi nema klavijaturistu. Demo je snimljen u sopstvenom studiju ‘Sublime’, maja 2004. godine.

Sasvim solidan materijal za koji se nadam da će stići na mnoge adrese i biti dostupan većem broju ljudi. Evo i postave: Arpad (vokali), Drale (gitare), Vule (bubnjevi), Nikola (bas) i Crni (gitare). Moram još da pohvalim logo, koji je odrađen zaista profesionalno. Podrška od nas!

Spisak pesama:

1. Opening The Iron Gates
2. Among The Raven Skies
3. Where leprous angels breed
4. Mesmerized in Asphyxiated Delight
5. Anguish Sublime
6. Somberdawn Helix
7. The Forlorn

Komentari