Jadranka Stanić Tzeetzah je aktivna kao pevačica bendova Superhammer, Elsewhere Shine i Creation of Nothing. Veliki je fan i promoter domaće metal scene, te pasionirani ljubitelj video igara.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

The Stone – Nekroza (Folter, 2014.) recenzija

Perfektan po svim pitanjima, krunisan najboljim tekstovima domaće scene, Nekroza predstavlja vrhunsko ostvarenje i to po svetskim standardima. Nema tu šta mnogo da se priča, Nekroza se mora doživeti. Najbolji album domaće scene svih vremena.

Khargash – Pathway Through Illumination (Miner, 2012.)recenzija

Khargash nas na ovom albumu vodi na atmosferično, melodično putovanje. Pathway Through Illumination se sluša u celosti, bez prekidanja, po mogućnosti u mračnom okruženju, bez društva. Album je demonstracija vrhunskog kompozitorskog i sviračkog umeća, a Khargash je definitivno unikatna pojava na muzičkoj sceni. Svaka preporuka za slušanje.

Asymmetry – Room 17: The Hours Between Shadows And Light (Samoizdanje, 2012.)

Definitivno za mene nešto najbolje što je izašlo do sada kod nas, a nosi prefiks prog. Ove tri pesme funkcionišu savršeno kao celina, uvlače slušaoca u priču koju Asymmetry priča. Definitivno najbolja rola Aleksandra Stojkovića, fenomenalan pevač koji je ovde briljirao. Nakon besomučnog preslušavanja ovog EP-a se i desila saradnja mog Superhammera i Saleta Stojkovića (izvukla sam kartu uticaja na muža).

Komentari