Slobodan Bob Macura je jedan od osnivača gothic metal sastava Nevergreen, koji je kao jedan od prvih ozbiljnijih metal sastava sa ovih prostora, tokom godina izgradio inostranu karijeru, ponajviše u susednoj Mađarskoj gde važe za kultni bend. Pored tačno 10 studijskih albuma sa Nevergreen, Bob je imao projekte Buddha! i Green Division.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Uz izvinjenje da baš i ne poznajem dobro domaću metal scenu, izabrao sam tri albuma koja poprilično dobro poznajem i koji su mi se svideli već pri prvom slušanju.

Draconic – From the Wrong Side of the Aperture (Noisehead, 2009.)recenzija

Veoma spretno sastavljen album, odlični muzičari. Vokal i producent Marjan Mijić (Chainroom studio) je multitalentovan lik, kao i braća Andrijaševići. Imao sam priliku da sarađujemo par puta. Šteta je da odsutnost festivala (organizovanje i otkazivanje istih, pre nego što i počnu – što je do dana današnjeg za mene prevelika enigma), klupskih svirki i slabo interesovanje za ovu vrstu muzike u našoj zemlji za rezultat ima prestanak rada ovako dobrih bendova.

Phrenia – Million Miles (Nocturne, 2016.)recenzija

Klinci iz Vojvodine, rasturaju! Ne znam dovoljno o njima, osim da sve učestalije sviraju i u Mađarskoj. Želim im puno uspeha, entuzijazam i kvalitet itekako imaju.

CyReign – …of Martyrs and Disciples… (Samoizdanje, 2012.)

Vrlo interesantan materijal. Pevač Dušan Dule Kondić ima svetski, moćni growl. Upoznali smo se u studiju gde smo paralelno snimali albume. U jednoj našoj pesmi je i sudelovao kao prateći vokal.

(SMP)

Komentari