Disk koji treba imati u kolekciji… ispravka, kojeg je trebalo imati u kolekciji odavno, ali valjda je bolje ikad nego nikad

Dobro, ovo nije novi album Tornada, a po svemu sudeći, novog albuma nikad neće ni biti. Triumph of the King je 2001. objavljen za Angular Records, i to je trebalo dati pokretačku snagu bendu da nastavi, ali oni rade upravo suprotno – staju. Toliko da nikad nisu napravili ni jedan jedini koncert. Ogromna šteta, zaista. Kako stanje trenutno stoji, jedino je Letić aktivan sa svojim V.I.T.R.I.O.L. projektom, ostali kao da su prestali da postoje. Tri godine kasnije, Rock Express Records reizdaje taj album. To je trebalo ranije učiniti u svakom slučaju, jer do sad ljudi ili imaju original, ili imaju piratsku verziju, a u svakom slučaju znaju napamet sav materijal, pa koliko će se to finansijski isplatiti, ostaje da se vidi.

Ne mogu sad ponovo da pričam o pesmama, sve je to davno ispričano. Deset ih je, sigurno da prednjače „We Must Revenge“, „The Wall“, „Black Swan Rider“, „Coming of the King“. Tu je, da ipak naprave stvar malo zanimljivijom i svežijom, bonus multimedia sa spotom za „Coming of the King“, kao i biografija, slike, tekstovi, wallpaperi… Sigurno disk koji treba imati u kolekciji… ispravka, kojeg je trebalo imati u kolekciji odavno, ali valjda je bolje ikad nego nikad.

Tornado – Triumph of the King spisak pesama:

1. Coming of the King
2. We Must Revenge
3. Fight to Win
4. Black Swan Rider
5. The Wall
6. I Love Japan
7. Alone in the Dark (Midnight Prayer)
8. Whisper of the Past
9. Heavy Metal Symphony: Eternal Mystery + Epitaph
10. Triumph of the King

+ multimedia

Komentari