Volkh nastavlja da gradi sebe na polju koje je njemu najbolje znano, a ideje i njihova realizacija potiču isključivo od njega, jer sam odrađuje sav posao u stvaranju muzike. Sigurna sam da će nastaviti da ide u pravcu progresa i nadograđivanja, jer je ovim albumom pokazao da to želi i može

Kada sam prošli put pisala o drugom full-length albumu projekta Strahor (Koledo, 2019.) zapazila sam da je muzika način da tvorac ovog projekta, Volkh, reprezentuje sebe i svoje ideje, te je već tada delovalo da ima svoju viziju, koje se nepokolebljivo drži, kao i cilj da napreduje i bude bolji u stvaranju autorske muzike. Sve ovo pominjem jer smatram da se Volkh novim predstavljanjem putem trećeg albuma Wolfborn: In the Land of The Fallen, zaista držao svog cilja i bio dosledan žanru, ideji i ličnom senzibilitetu.

Strahor

Kao i u slučaju prethodnih albuma, Koledo i Call ov the Ancient, Volkh se drži tematike slovenske paganske mitologije koja je definitivno njegova teritorija. Osim toga, i ovoga puta mi se veoma dopada izgled omota albuma, koji efektno upotpunjuje celu priču. Primetno je da je uloženo dosta truda u domenu originalnosti i kreativnosti, što dovodi do činjenice da je ovaj album zaista najbolje Volkhovo ostvarenje do sada. Čitava priča deluje i zvuči samosvesnije, iskrenije i emotivnije.

Kao i u slučaju prethodnih albuma, Volkh se drži tematike slovenske paganske mitologije koja je definitivno njegova teritorija

Album predstavlja jedan koncept, u kojem sve pesme teže tome da budu povezana idejna i melodijska celina koja obitava u jednoj specifičnoj atmosferi. Mračan ambijent koji prožima album je upotpunjen bogatim rifovima, ubedljivom vokalnom tehnikom kao i uvođenjem melodičnog aspekta u  muziku.

Volkh nastavlja da gradi sebe na polju koje je njemu najbolje znano, a ideje i njihova realizacija potiču isključivo od njega, jer sam odrađuje sav posao u stvaranju muzike. Sigurna sam da će nastaviti da ide u pravcu progresa i nadograđivanja, jer je ovim albumom pokazao da to želi i može.

Strahor – Wolfborn: In the Land of the Fallen spisak pesama:

1. Deathless Dream
2. Undying Lust
3. September’s Nights
4. My Last Breath
5. Wolfborn
6. Forgotten Glory
7. Among Nightmares

Strahor - Wolfborn: In the Land of the Fallen
Produkcija70%
Originalnost71%
Vizuelni identitet95%
Uverljivost75%
78%Finalni utisak

Komentari