Ovaj demo po svemu je reprezentativno predstavljanje novog benda, i sa produkcijske, i sa idejne strane

  • Žanr: Melodic Death Metal/Thrash Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Abaddon je novije ime na sceni, momci dolaze iz Pirota, i sviraju melodični death metal sa uplivima thrash metala. Hatred Manifest, prvi je, i za sada jedini demo snimak kojim nam se predstavljaju.

Priča počinje pesmom Intolerance, gde je vidljivo da gitaristi (za početak) rade odličan posao, a melodic death metal dominira. U sledećoj se pojavljuju i klavijature, i tako do kraja ovog demoa, proći ćemo kroz nekoliko metal podžanrova. Bez sumnje, osnova je melodic death metal, ali kako pomenusmo, thrash metal je tu takođe (u Spiritual Slaves, posebno), dok pomenute klavijature baš i nisu iskorištene, pogotovo u ostatku materijala gde ih uopšte nema. Vokali su malo scream, malo growl, kako to i jeste standard u ovim pravcima.

I, da li je kombinacija ukusna i slušljiva? Jeste! Ovaj demo po svemu je reprezentativno predstavljanje novog benda, i sa produkcijske, i sa idejne strane. U pomoć im je priskočio i Grom Records koji će im pomoći u distribuciji snimka, pa se dodatno informišite već po internetu.

Međutim, ekipa najavljuje zaokret u svirci, gde će trenutna death/thrash metal rešenja da miksaju sa novijim muzičkim žanrovima (poput metalcorea ili industriala). Ostaje da se vidi (i čuje) kako će to da izgleda.

Spisak pesama:

1. Intolerance
2. World’s Agony
3. Spiritual Slaves
4. Wounded By Humanity
5. Misanthropy

Komentari