Perspectives je veoma pitko, lako slušljivo izdanje koje je kao stvoreno za široki krug slušalaca i uz pravu „reklamu“ moglo bi imati zapažen uspeh

Ukratko, Phrenia nastavlja tamo gde je stala sa prvencem Million Miles, što će reći da su otišli za korak dalje u eksploataciji modernih tehnoloških rešenja upakovanih u hard & heavy omotač novoga doba. U nastavku, razrada teme…

EP Perspectives u sebi sadrži najvažnije odlike koje su krasile Million Miles, a koje se ogledaju u odličnoj (ovoga puta još potpunijoj) hip produkciji i pre svega znalačkom komponovanju hitičnih pesama koje mogu slobodno da se „potuku“ sa bilo kojom pesmom poznatih stranih bendova sličnog usmerenja. Sve je na svom mestu: aktuelni pop senzibilitet, velika energija, solidno pevanje i pregršt melodijskih rešenja.

Phrenia

Samo izdanje se sastoji od pet novih pesama u koje nas uvodi ultra moderni intro „A Bitter Lullaby“, koji odmah na početku slušaocu stavlja do znanja da je ušao u elektronske vode koje će voditi glavnu reč, dok se uloga gitara uglavnom sastoji u stvaranju zvučnog zida. Ovo je mala promena u odnosu na Million Miles, gde je uloga gitara bila zapaženija, ali ta promena nije i jedina. Naime, dok je Million Miles bio dobrano pod uticajem metalcore brejkova a la Killswitch Engage, Perspectives taj uticaj skoro potpuno izbacuje i zamenjuje ga još većim emo/alternative/eletronic uplivima, najsličnijim poslednjim abumima Prodigyja, Linkin Parka (pogotovo u baladi „Időtlen“)  ili Kornovom eksperimentalnom „The Path of Totality“. Ujedno sa „tvrđim“ delovima pesama, skoro u potpunosti su nestali i agresivni vokalni tonovi, koji se tek naslućuju tu i tamo u par pesama.

Iako nisam veliki ljubitelj ovakve svirke, kapa se mora skinuti tamo gde je to red, kao u slučaju Perspectives. Radi se o veoma pitkom, lako slušljivom izdanju koje je kao stvoreno za široki krug slušalaca i uz pravu „reklamu“ moglo bi imati zapažen uspeh.

Phrenia – Perspectives spisak pesama:

1. A Bitter Lullaby
2. Vakfolt
3. Invisible
4. Időtlen
5. Perspectives
6. Who Knows the Answer

Phrenia - Perspectives
Produkcija93%
Originalnost68%
Vizuelni identitet83%
Uverljivost87%
83%Finalni utisak

Komentari