Britanske hard rock legende Whitesnake po treći put su nastupili u prestonici Srbije, ovoga puta u donjem gradu na Kalemegdanu, pred oko 15.000 fanova!

  • Piše: Žana Tovilović
  • Foto: Žana Tovilović
  • Copyright: SMP, 2013.
  • Nastupili: WHITESNAKE + Kraljevski Apartman
  • Lokacija: Ušće, Beograd
  • Datum: 14.06.2013.

Priliku da otvore koncert, dobili su beogradski hard rockeri Kraljevski apartman. Vrlo dobar nastup, kao što se i očekivalo – Lotke i ekipa uvek sviraju sa srcem, a publika je odlično reagovala na dobro poznate hitove „Ne verujem u lažne anđele“, „Dama iz kraljevskog apartmana“, „Ranjena zver“ i druge.

Apartman je u potpunosti iskoristio svojih 40-ak minuta nastupa, i još jednom pokazao da su među najboljim srpskim bendovima čvršćeg usmerenja svih vremena.

Trideset peti rođendan benda Whitesnake bio je odličan povod da još jednom pogledamo magičan nastup ovih veterana, i (uz svo poštovanje ostatku benda) fantastičnog Davida Coverdalea.

Negde oko 22 časa, razigrana ekipa izleće na binu, i udarnički počinje sa „Give me all Your Love“. Zvuk, taj detalj u koji niko nije ni sumnjao, bio je savršen, „dedice“ na nivou, a glavni vođa neumoran – čovek poseduje energiju prosečnog srednjoškolskog fudbalskog tima!

Više nego samouvereno, Whitesnake je napravio presek svoje karijere, a horski su se pevale „Don’t Break My Heart again“, „Is This Love“, „Ready an’ Willing“… Svi u transu, skakanje, pevanje, i spektakl kakav i priliči koncertu ovog ranga.

whitesnake1232

Pesma „Gambler“ posvećena je pokojnim članovima benda, a bend tada razvlači zastavu moto kluba Arhangel sa grbom Sbije i Whitesnake logom, što je bio još jedan razlog za ogromne ovacije i oduševljenje u publici.

Malo solo demonstracija nije na odmet, a spektakl se nastavlja sa pesmama „Forevermore“, „Fool for Your Loving“, „Bad Boys“, „Here I Go Again“… Coverdale jednostavno neumoran, a i ostatak ekipe je na visini zadatka.

Bend se tu negde povlači sa bine, a potom i vraća na bis – sledi „Ain’t no Love in the Heart of the City“, a capella verzija „Soldier of Fortune“, te poslednji oproštaj uz „Still of the Night“.

whitesnake12328

Prema zvaničnim informacijama, Whitesnake je nastupio na bini dimenzija 44 sa 17 metara, te sa novim stadionskim zvučnim sistemom „Adamson“.

Glavni utisak je, okreni-obrni: sat i po vremena fantastične svirke i provoda za pamćenje. Opraštamo se sa njima sa nadom za skoro viđenje.

Komentari