(FOTO) Chronosphere, Alitor i Marica u Dangubi: Ekstremno od početka do kraja!

U srpskoj prestonici, tačnije u klubu Danguba, proteklog vikenda održano je zanimljivo underground metal veče, u okviru kojeg su nastupili gosti iz Grčke, sastav Chronosphere, te dva domaća benda, inđijski Alitor i niška Marica. Generalni utisak – svirka na nivou, dok je publike moglo biti i više.

  • Nastupili: Chronosphere + Alitor, Marica
  • Lokacija: Danguba, Beograd
  • Datum: 05.04.2015.
  • Piše: Marko Todorović
  • Foto: Milica Cvetković
  • Copyright: SMP, 2015.

Koncert je počeo sa blagim kašnjenjem od pola sata, da bi se na bini pojavio prvi sastav, death-thrash ekipa Marica. Iako se bend deklariše tako, ono što smo mogli da čujemo više je naginjalo ka melodic death metalu, no to je manje bitno sada. Beogradska publika imala je priliku da čuje numere sa njihovog prvog EP izdanja Subliminal, ali i albuma koji tek treba da bude realizovan. Stabilna i veoma uigrana svirka, bez nekih bitnijih zamerki. Marica nam je još jednom pokazala da je reč o bendu koji dolazi i koji će definitivno ostaviti ozbiljniji trag na srpskoj metal sceni.

marica001

Nakon Marice, na binu izlazi Alitor. Smena bendova protekla je veoma brzo i bend agresivno kreće, sa pesmom “Artist of Deception”. Ekipa je u nastavku iskoristila priliku da predstavi aktuelni album Eternal Depression. Koncert je uspešno realizovan i pored dosta tehničkih problema sa zvukom sa kojim se bend konstantno borio. Jako dobra atmosfera i podrška publike, uz jedinstvenu ocenu da je i Alitor sastav na koji valja ozbiljno računati, i koji posao radi baš kako treba.

alitor001

Nakon domaćih snaga, stejdž preuzimaju braća Grci, koji su najjednostavnije rečeno – oduvali sve pred sobom! Chronosphere su pokazali da su ozbiljan i profesionalan bend kog ne može da omete ni proređena publika ni strani teren (deo ekipe kao da je došao na koncert zbog domaćih bendova i pokupio se do nastupa Grka). Oni koji su ostali do kraja koncerta, zaista su imali šta i da čuju – veoma uigran i zanimljiv live šou, sa dosta akcije i kretanja na bini. Članovi benda leteli su na sve strane i konstantno dizali atmosferu u publici. OK, podrška je mogla da bude i bolja, ali to nije ni u kom slučaju omelo bend da pruži jedan fenomenalan i energičan koncert.

Na kraju, valja reći da je Chronosphere opravdao epitet jednog od naperspektivnijih metal bendova iz Grčke, kao i to da su domaći bendovi odradili posao za svaku pohvalu.

Komentari