Bugarski alternative folk metal sastav Smallman, uz podršku naših bendova Consecration i Wolfram, zasviraće u nedelju, 17. aprila u novosadskom klubu The Quarter.

Momci iz Smallana ističu da im je Srbija važno odredište iz mnogo razloga.

– Ne samo zato što je to zemlja koja dobro prima našu muziku jer imamo slične folklorske tradicije, već i zato što je mesto gde se prijateljstva jako lako sklapaju. Imamo četiri isplanirane svirke u aprilu i svaka za nas ima simbolični značaj. Nismo svirali po klubovima van Bugarske pune dve godine pošto smo bili fokusirani i na druge projekte, a nedostaje nam taj osećaj da smo opet na putu i da smo u bliskom i iskrenom kontaktu sa publikom – kažu iz benda za naš portal, i dodaju da je motivacija na nivou, te da su sigurni da će uz pomoć bendova Wolfram i Consecration napraviti jedno zaista posebno veče u Novom Sadu.

– Uz to, Novi Sad nas podseća na dom. Ne želimo da zvučimo patetično, ili dramatično, ali istina je… Stvar je u tome što, kad smo poslednji put bili u poseti, spavali smo na podu kod našeg prijatelja Igora nakon jedne lude noći. Pili smo domaće pivo njegovog brata, lutali smo po ulicama i barovima do 5 ujutru, radili smo sve što inače radimo kod kuće. Na kraju smo pili kafu pored kluba u kojem smo prethodno veče svirali i tu je bila jedna mlada žena sa svojom ćerkicom. Prepoznala nas je, prišla je i konstatovala sa oduševljenjem da nas je slušala baš to veče. Kada smo razmenili po koju reč, tražila je da se njena ćerka slika sa nama. To je bila prva i možda i poslednja slika koju imamo sa detetom, tako da ne znamo šta da kažemo, osim da nam je čast da ponovo dodjemo i sviramo… Nadamo se da ne zvuči glupo, ali istina je. U Novom Sadu nam je bukvalno kao da smo kod kuće – naglašavaju iz Smallmana.

Inače, poslednji album ovog sastava, Envision, objavljen je u maju 2014. godine.

Ulaznice za koncert u pretprodaji i do 21h na dan koncerta koštaju 500, a nakon 21h, 700 dinara. Karte možete kupiti u Novom Sadu u kafeu The Sting (severna tribina stadiona Karađorđe), kao i u beogradskom Žila Shopu.

Više informacija potražite na zvaničnom Facebook eventu.

(SMP)

Komentari