Revolt X, beogradski industrial/nu metal bend, objavio je prvi album Udar na svest preko web shopa hrvatske Generator televizije.

Bend je nastao početkom 2014. godine i već tada je izbacio debi EP Protest. Sastav je nastupao na svim većim festivalima u regionu. U prvom rock televizijskom takmičenju na RTS-u, pod nazivom „Bunt Rock Masters“, bend je stigao do samog finala. Uz osvojeno prvo mesto po izboru novinara na BDFL-u bend je učestvovao i u finalu BARF-a (Beogradski Autorski Rock Festival) 2014. Na legendarnoj Zaječarskoj gitarijadi 2014. godine Revolt X je zauzeo treće mesto. Hrvatskoj publici predstavili su se na UFO (Urban Fest Osijek) festivalu, jednom od najuticajnijih festivala za mlade bendove iz čitavog regiona.

revolt-x-udar-na-svest

Uticaj na stvaralački deo Revolt X-a su, pre svega, nemački industrial, nu metal i electro muzika. Kao uzor i inspiraciju navode Rammstein, Prodigy, Laibach, te Rage Against The Machine i System of A Down, posebno zbog njihovih tekstova.

Bend čine pevač Miloš Đorđević George, gitarista Aleksa Jonić, gitarista Vuk Kazimirović (Svartgren, Seljačka buna, ex-Decontrolled, ex-Yobo), basista Dušan Fantazmo Perunović i bubnjar Mateja Vidaković.

(SMP)

Komentari