Novosadski heavy/sympho metal ratnici Armageddon objavili su EP Magic Star za Tmina Records.

Podsetimo, singl Magic Star već ste bili u prilici da čujete, jer je isti nedavno realizovan preko naše online etikete SMP Music (možete ga preuzeti OVDE), dok se na Tmina Records izdanju, pored pesama „Magic Star (Extended Symphonic Version)“ i „Black Swan Rider (Unique Symphonic Version)“, nalaze i numere „Appearing of Hidden Star… (Intro)“, „Mordor Suite (Extra Extended Version)“, „Sarabanda Intro, Psalm 23 – Lord is my Shepard“ te obrada verovatno najvećeg hita novosadskih heavy metal legendi Pergament, „Children of a Savage Kind og Seed“.

Ovaj CD je, kako su istakli iz benda, limitirana kolekcionarska edicija Armageddonovih muzičkih eksperimenata. EP predstavlja kombinaciju jedinstvenih live izvedbi i nekih neobjavljenih studijskih numera zabeleženih u periodu 2013-2015. Takođe, na svojevrstan način predstavlja i produžetak albuma Eternal Mystery Rediscovered, objavljenog takođe za Tmina Records 2015. godine.

armageddon-magic-star

„Na Magic Star EP-u možete da čujete sve popularne pesme sa pomenutog albuma, u specijalnim koncertnim verzijama, na način na koji nikada ranije nisu izvedene“, kažu iz benda te dodaju da je zanimljivo da pesma „Magic Star“, kao jedna od najstarijih Armageddonovih pesama, ove godine slavi 30. rođendan!

„Iz tog razloga, Armageddon ju je izveo na specijalan, produžen način sa složenim refrenima, introm i outrom. Takođe, sličan tretman dobila je i jedna od najpopularnijih Armageddon pesama „Black Swan Rider“. U obe pesme mogu da se čuju vokalni dueti Miloša Krsmanovića i Đorđa Letića“, objasnili su iz benda.

Sve pesme snimljene su na Live, Proud and Deaf Metal festu 2013. u klubu The Quarter u Novom Sadu, te Exit festu 2015, osim „Appearing of Hidden Star“ i „Sarabanda intro“, koje su snimljene u studiju. Sve numere su, pojašnjavaju iz benda, remasterizovane i postproducirane sa dodatnim vokalima i klavijaturama, koje je odsvirao Đorđe Letić.

Svakako najveće iznenađenje ovog EP-a je obrada Pergamentove „Children of a Savage Kind of Seed“, koja je dobila simfonični prizvuk, iako je u osnovi thrash/heavy metal numera.

Zanimljivo je pomenuti i da je EP objavljen u 1.000 primeraka, a da je već skoro polovina podeljena Armageddon fanovima, kao poklon za višegodišnju podršku. Najveći deo „otišao“ je na nedavno održanom Sabaton koncertu u Beogradu, gde je sastav Armageddon nastupio kao specijalni gost.

„Misija Tmina Recordsa i Armageddona je da svaki headbanger u Srbiji i iskreni fan metal muzike, poseduje minimalno jedan originalni disk Armageddona“, naglašavaju iz benda, i dodaju da je ovaj EP samo uvod za sledeći, mnogo obimniji projekat, ali za sada, kažu, neće otkrivati nikakve detalje, kako ne bi pokvarili iznenađenje.

(SMP)

 

Komentari