SMP nastavlja tradiciju biranja – uz vašu svesrdnu pomoć – najboljeg domaćeg izdanja u godini koja je iza nas!

Naime, od prošlog izbora za album godine uveli smo praksu da, pored izbora direktnim glasanjem u anketi ispod, i redakcija SMP-a kaže svoje mišljenje u izdvojenom, internom glasanju. Razloga za to je nekoliko, a onaj glavni bio bi da smatramo da je, eto, red da i mi kažemo koju na tu temu, s obzirom da smo već 100 godina u ovom poslu, te da smo pomenute albume veoma detaljno prostudirali, i sve ih uredno recenzirali tokom protekle godine. Takođe, imajući u vidu da se uvek nađu oni koji se dovijaju na sve (najčešće nepoštene) načine kako bi baš njihov bend pobedio u anketi koju, koliko god se trudili, ne možemo adekvatno zaštiti od takvih pokušaja, taj naš redakcijski glas je, ako ništa, potpuno fer, iskren i izbalansiran.

Pravila

Sa te strane, apelujemo i ovoga puta na bendove i njihove simpatizere da se suzdrže od bilo kakvog nefer ponašanja i petljanja sa anketom, IP adresama i glasovima, jer na kraju dana, sve to ide na dušu onima koji, iz nama neobjašnjivog razloga, pronalaze nekakvo zadovoljstvo u činjenici da su pobedili na prevaru. A s obzirom da pobednički bend osim same titule, ne osvaja nikakvu konkretnu (opipljivu) nagradu, sve ovo radimo da bismo se zabavili, i kroz anketu i glasanje skrenuli pažnju onima koji su možda preskočili da čuju neki bend sa liste… ili nisu ni znali da isti postoji… pa odu i poslušaju ga… pa im se svidi… i svi srećni i zadovoljni!

Naravno, potpuno je dozvoljeno da pozovete vaše prijatelje da glasaju za vas putem društvenih mreža ili na bilo koji drugi način. Sopstvena promocija i borba za što bolji rezultat u bilo kojem glasanju koje može značiti za biografiju benda je sasvim opravdana, pa i poželjna.

Da ne dužimo previše – situacija u 2015. godini bila je takva da imamo 25 bendova i njihovih albuma na listi za glasanje. Bilo je tu još par izdanja ovakvih ili onakvih, ali kako članovi dotičnih bendova nisu smatrali da bi trebalo da nam dostave iste na recenziranje, nismo ih ni uvrstili u ovo glasanje.

Na kraju, naglasimo još jednom da SMP u svom radu od kako je osnovan 2003. godine, pretežno prati i podržava scenu sa teritorija Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, pa su bendovi za koje možete glasati u ovim našim godišnjim akcijama upravo iz pomenute tri republike.

Glasanje će da traje od 17. januara do 1. februara tačno u podne. Tada ćemo objaviti koji je to pobednički bend po glasovima posetilaca SMP-a, ali i po glasovima redakcije SMP-a.

Bendovi i albumi za koje možete glasati u anketi ispod:

1. Abzofran – Dawn of Neon – recenzija
2. Amor’s Arrows – Power of the True Endless Love – recenzija
3. Bite the Bullet – Prvi metak – recenzija
4. Cardinal Point – Spit on Trust and Reliance – recenzija
5. Carnival of Flesh – Stories From a Fallen World – recenzija
6. Claymorean – Unbroken – recenzija
7. Consecration – Grob – recenzija
8. CounterIgnition – Mediocrity Deadlock – recenzija
9. Demist – Guilt and Pleasures – recenzija
10. In From The Cold – Filth Bible – recenzija
11. Kolac – Zauvek Crni – recenzija
12. Midnight Rain – Truth is in the Light – recenzija
13. Nadimač – Manifest protiv sudbine – recenzija
14. Nekropolis – Ecce Homo – recenzija
15. Númenor – Sword and Sorcery – recenzija
16. Prisoner – See the Scars – recenzija
17. Siempre Peligroso – Razor – recenzija
18. Svartgren – Prazan grob – recenzija
19. Symphonic Destiny – The Fountain of Eternal Life – recenzija
20. Tales From Beyond – Putrid Realm – recenzija
21. Terrörhammer – Under the Unholy Command – recenzija
22. The Hell – Welcome To… – recenzija
23. Thundersteel – The Exorcism – recenzija
24. Trigger – Vreme čuda – recenzija
25. Wolfram – Music of the Heathen – recenzija

 

A N K E T A

[poll id=“3″]

 

Komentari