SMP će, baš kao i prethodnih godina, da izabere najbolje srpsko metal izdanje u protekloj godini!

U izboru učestvuje ukupno 20 bendova i njihovih albuma, s tim što ćemo ove godine akciju da realizujemo malo drugačije – naime, pored albuma godine kog ćete vi da izaberete glasovima u anketi ispod, i redakcija SMP-a će da izvrši selekciju, te da nakon internog glasanja, objavi ime albuma za koje mi smatramo da je najreprezentativnije u prethodnoj godini. Dakle, ove godine su tu, umesto jedne, dve laskave titule – Album godine po izboru posetilaca SMP-a i Album godine po izboru redakcije SMP-a.

Razlog za takvu odluku možete i sami da pretpostavite – ankete na portalima nisu najreprezentativniji način izbora najboljeg albuma, jer je i previše metoda da se glasovi u anketi na ovaj ili onaj način nameštaju, te uz malo informatičke pismenosti, sasvim uspešno i lažiraju.

Sa druge strane, smatramo da je javna anketa nešto što ipak reflektuje (kakvo-takvo) stanje na sceni, te ako ništa drugo, uspešno podstakne veći broj ljudi da se malo više angažuju i zainteresuju za srpsku metal scenu generalno, što je, na kraju krajeva, dobra stvar sama po sebi.

Rezultat ankete je, dakle, takođe bitan faktor, kako bi se, uz album koji je odabrala iskusna ekipa koja realizuje ovaj portal, slika o tome ko je bio najbolji u 2014. godini, u potpunosti zaokružila.

Pravila

Pravila su veoma jednostavna – glasanje će biti otvoreno od 30. decembra do 31. januara, tačno u podne. Tada ćemo objaviti koji je to pobednički bend, kako po glasovima posetilaca SMP-a, tako i po glasovima naše redakcije.

Bendove i njihove fanatične sledbenike pozivamo na fer igru, te na što je moguće manje lažiranja glasova, resestovanja IP adrese, i sličnih glupos… pardon, aktivnosti. Primetimo li takvo što, bend i njegovi članovi će biti diskvalifikovani sa glasanja i nećemo ih više pozdravljati kad se sretnemo. Sa druge strane, potpuno je dozvoljeno, čak i preporučljivo, da putem vaših web sajtova i profila na društvenim mrežama pozovete fanove i prijatelje da glasaju za vas.

Napomena

Na listi se nalaze isključivo bendovi i albumi koji su nam dostavljeni, odnosno čiji smo kvalitet proverili i koje smo recenzirali u protekloj godini. Ti albumi, po pravilu, automatski ulaze na ankete za izbor najboljeg albuma u protekloj godini.

Na kraju, redakcija SMP-a bi se zahvalila svim našim posetiocima, bendovima, promoterima, koncertnim organizatorima te saradnicima i prijateljskim portalima na podršci, kako u 2014, tako i u svim prethodnim godinama.

Srećna i metalna nova 2015!

Ekipa SMP-a

Bendovi i izdanja za koja možete glasati u anketi ispod:

1. Abhoth (Podgorica/Budva) – Abhoth EP – recenzija
2. Alitor (Inđija) – Eternal Depression – recenzija
3. Black Crown Empire (Kragujevac) – My Name is War – recenzija
4. Concrete Sun (Novi Sad) – Eight – recenzija
5. Destiny Potato (Beograd) – LUN – recenzija
6. Enjoy Sarma (Kovin) – Social Disorder – recenzija
7. Infest (Beograd) – Cold Blood War – recenzija
8. Limbo (Niš) – Run Away – recenzija
9. Orest (Beograd) – Iza ogledala – recenzija
10. Paimonia (Novi Sad) – Disease Named Humanity – recenzija
11. Patrias (Smederevo) – Put – recenzija
12. Pero Defformero (Novi Sad) – Jer to liči na taj način? – recenzija
13. Rain Delay (Beograd) – Of Blood-Red and Gold – recenzija
14. Space Eater (Beograd) – Passing Through the Fire to Molech – recenzija
15. Styptic (Niš) – Noesis – recenzija
16. Suffering’s the Price (Niš) – Skull Tower – recenzija
17. Superhammer (Inđija) – Snakenest – recenzija
18. The Stone (Beograd) – Nekroza – recenzija
19. Violent Aggressor (Banjaluka) – Unleash the Evil – recenzija
20. Vragh (Pirot) – Iskopan – recenzija

A N K E T A

[poll id=“2″]

Komentari