Novi Sad će od 8. do 10. jula biti domaćin prvog srpskog open air grind/noise/hardcore festivala Optimalinija Kaos Panonia!

– Ova priča i „muzika“ nisu nešto popularni u Srbiji. Tačnije, nisu uopšte popularni. Premalo ljudi, nedovoljno entuzijazma, korak napred, pa dva nazad. Velika je borba opstati sa idejama koje se ne uklapaju. Ali… Posle mnogo sušnih godina, pala je kiša. Šest ljudi izađoše iz pećine, namazaše se blatom i od tog blata počeše praviti festival – rekli su organizatori.

Svoj nastup za sada su potvrdili Acroholia (Srbija), Agitator (Srbija), Atentat na sluh (Srbija), Atomski rat (Srbija), Chappa’ai (Mađarska), Kalo (Srbija), Pissdeads (Rusija), Raw Noise Apes (Grčka), Sedem Minut Strachu (Slovačka), Sirup za iskašljevanje (Slovenija), S.O.T.E. (Mađarska) i Unpeace (Finska).

Tačna lokacija, vrlo egzotična, biće naknadno saopštena, kao i svi ostali detalji. Najavljeni su i štandovi sa distribucijom, a za sada su svoj dolazak potvrdili: Saors (Grčka), Autistic Society System (Grčka) i Obscurex (Finska).

Više informacija dostupno je na zvaničnom Facebook eventu.

(SMP)

Komentari