Banjalučki stoner metalci Tanker objavili su novu pesmu „The Final Hour“, sa dugo očekivanog albuma Shores of the Weeping Willow. Pesma stiže u kritičnom periodu za bend, jer su iz istog nedavno izašli prvo basista Branko Stupar, a zatim i originalni pevač Ognjen Topić te bubnjar Đorđe Stanivuković.

Sa druge strane, gitarski dvojac Saša Rogić i Dejan Savić kategorički ističe da to nije kraj benda, te da se rad, uprkos nesrećnim okolnostima, nastavlja.

– Dejan i ja dajemo sve od sebe da što pre okupimo bend oko sebe i da nastavimo rad jer prekid rada stare ekipe Tankera sigurno neće završiti priču našeg rada u metal žanru. Imamo drugare koji su se odmah ponudili da se prihvate posla i mi smo im svima zahvalni. Ono što želimo Dejan i ja je da okupimo ekipu koja će potrajati duže, jer prekidi poput ovog zadnjeg sa delom originalne postave Tankera su bolni i nije se baš lako oporaviti od gubitka tako specifičnih i prepoznatljivih članova poput Ogija i Đorđa – kaže za SMP gitarista Tankera Saša Rogić.

tanker-2015-2

Rasulo u Tankeru, kao što smo već pomenuli, počelo je nakon što je bend napustio basista Branko Stupar, ali prema rečima Rogića, Stupar je signalizirao ekipi da je i dalje raspoložen za rad sa Tankerom. SMP će pratiti razvoj situacije i objaviti nove informacije čim ih bude.

Što se novog singla tiče, pesma „The Final Hour“ snimana je, miksana i finalizovana u banjalučkom Digital Boyler studiju kod producenta i snimatelja Ninoslava Dobrijevića Tikija. U ovom trenutku nije poznato kada će ceo album biti dostupan.

(SMP)

Komentari