Sedam bendova plasiralo se u polufinale Jelen Demofesta, koji je počeo sinoć u Banjaluci. Publici su se još predstavili i momci iz benda M.O.R.T, crnogorska ekipa Who See i reggae atrakcija Gentleman. Opšti utisak – fenomenalan start jednog od najboljih festivala u regionu!

Prema mišljenju žirija, prolaz dalje zaslužili su beogradski bendovi Besne gliste i Dingospo Dali, zagrebačke grupe Ivana Rushaidat & Rakete i Navarro, S.K.A. iz Leskovca, te dva benda koja neguju HC i metal – Shejdi Kruu (Sremska Mitrovica) i Statement of Hate (Banjaluka).

U revijalnom delu festivala, nastupio je sinjski rock sastav M.O.R.T., hip-hoperi Who See iz Crne Gore, dok su ljubitelji reggae zvuka mogli da uživaju u nastupu jedne od najvećih zvezda ovog pravca, Gentlemana iz Nemačke.

Prvo veče festivala proteklo je u najboljem redu, a po oceni mnogih, promena lokacije, odnosno selidba Jelen Demofesta u drugi, renovirani deo tvrđave Kastel, je pun pogodak, te je opšta ocena da je festival izgledao besprekorno – od bine, preko zvuka, do rasporeda šankova, WC-a…

Večeras nas očekuje drugo takmičarsko veče, nastupi bendova Irie FM, Punkart, Low Peak Charlie i Triggerfinger u revijalnom delu, a više informacija o festivalu dostupno je na sajtu Jelendemofest.org.

(SMP)

Komentari