Pozdravnom konferencijom za medije i izložbom muzičkih fotografija „Senke zvuka“, autora Nemanje Đorđevića, počeo je osmi Jelen Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, koji će od 16. do 18. jula biti održan na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Direktorka festivala Brankica Janković zahvalila se svim predstavnicima medija na višegodišnjoj podršci, i istakla da se raduje prvoj festivalskoj takmičarskoj večeri, kao i revijalnim nastupima već dokazanih bendova.

jelen-demofest-2015-2

Pored brojnih dnevnih i večernjih aktivnosti Jelen Demofesta (detaljan raspored pogledajte na sajtu festivala), treba pomenuti i besplatan Jelen Demofest taxi koji će svake večeri biti lociran ispred Kastela, te će od 00.30 do 4.00 časa ujutru, besplatno razvoziti posetioce festivala. Na raspolaganju će biti 30 vozila Banjalučkog taxija (1544), a besplatna vozila obeležena su žutom nalepnicom.

Kako je saopšteno na press konferenciji, biće organizovana i akcija prikupljanja i recikliranja otpada koji nastaje za vreme festivala. Na ulazu u festival biće postavljen kavez za reciklažu u kojem će se prikupljati plastične čaše, a svako ko donese deset čaša dobiće i priznanje u vidu specijalno dizajniranog bedža ove akcije.

Više informacija o Jelen Demofestu možete naći na Jelendemofest.org, a pomenimo da je headliner prve večeri Gentleman, druge sastav Triggerfinger, dok ostaje da se vidi ko će da nastupi treće veče kao zamena za Eagles of Death Metal, čiji nastup je ranije otkazan.

(SMP)

Komentari