Američka garage rock ekipa Eagles of Death Metal otkazala je nekoliko poslednjih datuma svoje turneje, među kojima je i nastup na finalnoj večeri banjalučkog Jelen Demofesta.

Kako je saopšteno iz organizacije banjalučkog festivala, ovo je direktna posledica nešto ranije otkazanih nastupa benda u Mađarskoj i Grčkoj, te se sastav našao u poteškoćama kada je u pitanju zatvaranje finansijske konstrukcije, bez obzira na to što su organizatori Jelen Demofesta ispoštovali sve ugovorom predviđene obaveze.

„Zbog nepredviđenih finansijskih okolnosti koje su izvan naše kontrole, a proistekle su najviše zbog trenutne ekonomske situacije u Grčkoj, žao nam je što moramo da objavimo da nećemo biti u mogućnosti da održimo poslednja tri nastupa naše aktuelne turneje u Grčkoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini. U svakom slučaju, radujemo se brzom povratku u ove tri zemlje“, saopštili su iz ovog benda.

Organizatori Jelen Demofesta pokušali su da na sve načine pronađu neko rešenje za ovaj problem, kako publika ne bi ostala uskraćena za dugo iščekivan nastup benda Eagles of Death Metal, ali to, nažalost, ipak nisu uspeli.

„Kako su otkazani nastupi u Grčkoj i Mađarskoj napravili veliku pauzu do koncerta u Banjaluci, mi smo im ponudili smeštaj tokom tih šest dana o našem trošku. Međutim, menadžement benda je procenio da im to ne ide na ruku, tako da naši napori, ipak, nisu urodili plodom“, rekla je direktorka festivala Brankica Janković.

Direkcija Jelen Demofesta će ubrzo izaći sa informacijama kako će izgledati programski sadržaj finalne večeri, dok je naglašeno da će program prve dve večeri festivala biti održan po planu.

Više informacija i raspored nastupa na osmom Jelen Demofestu, koji će, kako je poznato, biti održan od 16. do 18. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, potražite na zvaničnom sajtu festivala.

(SMP)

Komentari