Žiri banjalučkog Jelen Demofesta odabrao je imena 34 demo benda, koji će se ove godine takmičiti za vredne nagrade festivala, koji će, kako je poznato, biti održan od 16. do 18. jula na tvrđavi Kastel.

Kako je saopšteno na sajtu fesstivala, izvođači su odabrani po kriterijumima petočlanog žirija, a šansu da se na bini Jelen Demofesta pokažu u najboljem svetlu i tako pokušaju završiti među najbolja tri imaće sledeći bendovi:

1. 11 minuta (Novi Sad/Beograd)
2. Bad Mushrooms (Zagreb)
3. Besne gliste (Beograd)
4. Billie Joan (Split)
5. Brooka (Skopje)
6. Cardinal Point (Vranje)
7. Enormna blajsna (Beograd)
8. Fed Horses (Logatec/Sveti Peter)
9. Felon (Zagreb)
10. Gromofon (Celje)
11. Hadži prodane duše (Užice)
12. Ivana Nikodijević & Tri metera strejta (Beograd)
13. Ivana Rushaidat & Rakete (Zagreb)
14. Jenki Zu (Brčko)
15. Jernej Jerry Mažgoon (Maribor)
16. Jester’s Play (Mostar)
17. Kora (Beograd)
18. Navarro (Zagreb)
19. NE (Rijeka/Split/Zagreb)
20. Nek’ svira ko ‘oće (Beograd)
21. NLV (Pula)
22. Nord (Rijeka)
23. OTG & Plastik Zappa (Kiseljak)
24. Repassage (Split/Imotski)
25. Rezerve (Tučepi)
26. Rollin Humes (Sisak/Zagreb)
27. S.K.A. (Leskovac)
28. Shejdi Kruu (Sremska Mitrovica)
29. Statement Of Hate (Banjaluka)
30. The Backdoor Band (Ohrid)
31. The Paradox (Tuzla)
32. Vodovi (Lukavac)
33. Voodoo Mojo (Banjaluka)
34. Wolfram (Novi Sad)

Najbolji demo bend osvojiće 5.000 evra, što uključuje nagradu profesionalnog snimanja albuma i produkciju video spota, vicešampion će osvojiti binsku opremu u vrednosti 3.000 evra, a trećeplasirani takmičar za binsku opremu dobiće 2.000 evra. Tradicionalno će biti uručena i nagrada „Plavi bas“, a ovim instrumentom biće nagrađen najbolji basista Jelen Demofesta, a biće uručeno i priznanje najboljem novinaru festivala.

Žiri koji je odabrao takmičarske bendove čine novinarka i urednica emisije “Bunt” Branka Glavonjić, urednik portala za pop kulturu Ravno do dna i izvršni urednik muzičkog portala Rollingstone.hr Zoran Stajčić, muzičar, kompozitor i producent Zoran Lesendrić – Kiki, izdavač, menadžer, muzički producent i novinar Goran Lasica – Fox te direktorka Jelen Demofesta Brankica Janković, dok će im se na samom festivalu pridružiti i poznati muzičar, glumac i reditelj Nikola Pejaković, zatim jedan od najboljih gitarista u regionu Muris Varajić, muzičar i direktor Demofest radija Siniša Tomić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel Đorđe Mišić te marketing menadžer Molson Coorsa za BiH Zlatko Nojkov.

Podsećamo, revijalni bendovi već su objavljeni, a ko će sve da nastupi na ovogodišnjem Jelen Demofestu, pogledajte OVDE.

(SMP)

Komentari