Nakon serije od nekoliko singlova i nedavno objavljenog videa za pesmu „Vreme čuda“, sastav Trigger najavio je izlazak istoimenog albuma za 15. jun ove godine.

Album će objaviti izdavačka kuća Odličan Hrčak, pri čemu će prvo biti dostupno digitalno izdanje, a nedugo zatim i CD.

Naslovnu stranicu, čija simbolika prati centralnu temu pesama na albumu, uradio je stalni saradnik i prijatelj benda, dizajner Vladimir Petrović. Uz cover albuma, objavljena su i imena pesama:

trigger-vreme-cuda1. Kad savest te zaboli
2. Od kostiju i pepela
3. Vreme čuda
4. Nisam ta
5. Bum
6. Srećna Nova (noćna mora)
7. Realiti
8. Brajeva azbuka
9. Ne hrani ljudoždere
10. Ponor

Na albumu je gostovala cela plejada domaćih i regionalnih muzičara: Katarina Popović (Etar), Ljiljana Zdravković (Mad Red), Dragana Mijatović (Hype), Marko Matijević Sekul (Manntra), Vladimir Lalić (Organized Chaos, Viva Vox), Darko Živković (Downstroy), Milutin Jovančić (Čovek vuk, Block Out), Emir Hot i Borko Basarić (Azil 5).

Gitarista Triggera Dušan Svilokos, rekao je da su iz do sada objavljenih singlova vidljive stilske promene koje donose nove pesme, a samim tim i album.

– Ono što je ostalo isto u odnosu na naše ranije radove je da se krećemo između različitih stilova tvdog zvuka, a gosti nam ovaj put dodatno pomažu da se igramo sa formom pesama. U skladu sa ovim, uskoro ćemo dobiti i pojačanje, pripremamo još jednog gitaristu, tako da ćemo biti ponovo petorka. Ovo su teška vremena, pa je u skladu sa time i tematika pesama nešto drugačija u odnosu na naš prvi album i više se bavimo onim što nas okružuje i kako se to odražava na nas kao ljude. Da li nas izazovi čine jačim ili nas lome i kradu smisao našim životima? Šta je ono što nas definiše, da li je vera u materijalne vrednosti postala globalna religija u ovom Vremenu čuda? – rekao je Svilokos.

Vreme čuda je treći album grupe Trigger, koja iza sebe ima albume Ljubav i Ex.

(SMP)

Komentari