Rumski progressive metalci Burning Circle objavili su EP Aral Sea za online izdavačku etiketu SMP Music, koja deluje u sastavu SMP-a. EP od danas možete besplatno preuzeti sa naših stranica!

EP je snimljen u studiju Revolver u Novom Sadu kod Dragana Panjaka, a miks i master potpisuje Ivan Ilić. Na njemu se nalaze četiri pesme: „March of the Righteous“, „Treasure in the Attic“, „Lullaby“ i „Aral Sea“, a možete ga, potpuno besplatno, PREUZETI OVDE.

Sastav Burning Circle osnovan je 2006. godine u Rumi. Debi album Ruins of Mankind objavljuju šest godina kasnije za Miner Records. Album je vrlo dobro prihvaćen od strane slušalaca, medija, domaće i inostrane kritike i nominovan je za album godine na skoro svakom metal mediju u Srbiji, uključujući Radio Beograd 202.

burning-circle-aral-sea

U septembru 2012. potpisuju ugovor sa Full Metal Service menadžmentom iz Hrvatske, s namerom da posle godina i godina nastupanja širom Srbije – na lokalnim i nacionalnim festivalima, po klubovima, moto skupovima, na radiju i televiziji, konačno predstave svoju muziku i van granica Srbije. Prvi takav nastup desio se u junu 2013. na Underwall festivalu u Zadru, gde su glavne zvezde bili Xentrix i Destruction, dok u aprilu 2014. nastupaju u Belgiji na PPM festivalu, gde su binu delili sa bendovima poput: Amorphis, Therion, Rage, Fates Warning, My Dying Bride, Saxon… Usledio je potom i nastup na najvećem festivalu u Srbiji – EXIT, u julu 2014. godiine, a u maju ove godine svirali su i kao specijalni gosti čuvenom Blind Guardianu u Beogradu.

U postavi Burning Circlea su pevač Aleksandar Stojković, gitaristi Nenad Veljović i Marko Veljković, klavijaturista Predrag Pavlović, basista Radomir Nikolić i bubnjar Nikola Jurišić.

Više informacija dostupno je na upravo redizajniranom zvaničnom sajtu benda, a kako sve to izgleda i zvuči, pogledajte ispod u lyric videu za pesmu „March of the Righteous“.

SMP Music je online izdavačka etiketa pokrenuta u septembru 2010. godine, kao projekat portala SMP. Aral Sea je njeno trinaesto izdanje, a do sada su realizovani albumi bendova Downstroy, Monument, Anima, Rain Dealy, Seljačka buna, Decontrolled, Amaranth, Jane Dark, Nekropolis, solo album gitariste Danila Šajnovića, te kompilacija srpskih bendova Serbia Goes Heavy.

Sva izdanja SMP Music su besplatna.

(SMP)

Komentari