Web magazin posvećen alternativnoj i underground kulturi Helly Cherry ovih dana proslavio je 12. rođendan.

Sajt je počeo sa radom 20. maja 2003. godine, kao jedno od prvih glasila tog tipa na našim prostorima.

Sve do danas, kako kažu urednici sajta, ostali su istrajni u promociji zanimljivih i kvalitetnih pojava na regionalnoj muzičkoj, filmskoj, strip, umetničkoj i literarnoj sceni. Iza njih je više hiljada priloga u vidu intervjua, recenzija, koncerata, kolumni… Za sve ove godine kroz magazin je prošao veliki broj bendova, strip autora, fanzinaša, pisaca, umetnika, reditelja, glumaca.

Pre par meseci usledio je kompletan redizajn sajta i promena vizuelnog identiteta. Novi sajt je danas prilagođen aktuelnim trendovima i potrebana čitalaca.

Kao i prošle godine kada su povodom svog rođendana objavili Zbornik „Volim da letim“, i ove godine rešili su da svojim čitaocima poklone elektronsku knjigu „Ulični hodač“ koja se bavi grafitima i uličnom umetnošću. Na 180 strana nalazi se prikaz razvoja ulične umetnosti od antičkih vremena do danas, svi vidovi ulične umetnosti, kao i njeni najznačajniji domaći i strani predstavnici. Knjigu „Ulični hodač“ možete skinuti sa ovog linka.

U Helly Cherry redakciji najavljuju nove rubrike i serijale tekstova, i pozivaju sve zainteresovane za predstavljanje na njihovom sajtu da im se jave.

(SMP)

Komentari