Temple of Gnosis, jednočlani simfo occult death/doom metal projekat iz Beograda, objaviće u junu EP Mysterivm Magnvm za Goathorned Productions iz Kolumbije.

Kako saznajemo, full length album očekuje se do kraja 2015. godine.

Iza Temple of Gnosisa, kao što već pomenusmo, stoji jedan čovek, čije je umetničko ime H.M.T. Projekat je pokrenut 2015. godine, a inspirisan je zapadnom ezoteričnom tradicijom, „posebno alhemijskim procesom Prosvetljenja, a unutar toga, prvim stepenom alhemijskog rada koji se naziva Nigredo ili dekonstrukcija“.

„Filozofski, ovo je prvi proces transformacije uma i duha, a on se sastoji od katarze (pražnjenja i pročišćenja) i uništavanja prvobitne strukture, kako bi se na njenim pepelima izgradila nova. Ovim se želi reći da nema prosvetljenja bez putovanja kroz tamu, svetlost i tama idu zajedno i deluju kao jedinstvena dimenzija, čiji su oni polovi“, kaže nam zvanična biografija.

Muzika se sastoji od kombinacije dark ambijentala, doom metala i death metal vokala, koje podržavaju mračne klavijature, najvećim delom orgulje.

Cilj je, kaže biografija, stvaranje jedne mračne atmosfere koja će predstaviti proces Nigreda i pražnjenja mračnih emocija, put kroz tamu ka svetlosti, kao i muzički predstaviti jos neke aspekte okultne tradicije.

Više informacija potražite na zvaničnoj Facebook stranici Temple of Gnosisa.

(SMP)

Komentari