Legende novosadske underground scene, sastav Piknik, kao i ekstremnija prateća varijanta u vidu Horror Piknika, nastupiće 24. aprila u banjalučkom klubu KSB (bivši Indeks).

Biće to idealna prilika da Gos’n Bandar i ekipa promovišu skoro objavljen album Radnički savet, a kako bend ove godine obeležava 20 godina postojanja, za očekivati je vrhunski provod kakav je već karakterističan za energične Novosađane.

Ulaznice u pretprodaji koštaju sedam maraka (KSB, Caffe bar Šestica i Peckham Pub), a na dan koncerta 10 maraka.

Sastav Piknik osnovan je 1995. godine. Nakon brojnih demo snimaka, prvi zvanični album, Miš, Puž i Ker objavljen je 2007. godine, a godinu dana kasnije i drugi album, Dembelan. Grupa je u 2014. godini posredstvom Nocturne Media etikete objavila dugo očekivani treći album Radnički savet, koji je naišao na pozitivne reakcije sada već brojnih fanova širom regiona.

Uporedo sa Piknikom osnovana je i frakcija benda Horror Piknik koji se bavi audio-vizuelnom interpretacijom old school thrash metala. Horror Piknik, iako obojen dozom humora, posao odrađuje na vrhunskom nivou, te danas preovlađuje mišljenje da je reč o možda i najubedljivijem srpskom thrash metal projektu ikada.

Inače, nije zgoreg podsetiti da je april mesec prepun metal dešavanja u najvećem gradu Srpske. Posle Invasion from the East festivala održanog u klubu DKC Incel protekle subote, Banjalučane očekuje nastup kragujevačkog power/heavy metal sastava Forever Storm (11. april, Crni Bombarder) te četvrti Mr. Metal Festival (17. april, DKC Incel), na kom će da nastupe bendovi Northern Revival, Essence of Black, Man Down, Benefit i My Last Suicide.

(SMP)

Komentari