Konkurs za takmičarske demo sastave osmog Jelen Demofesta zvanično je okončan, a ove godine prijavio se čak 461 bend, što je za četiri više od prošle godine!

Na mejl adresu stizale su prijave iz svih šest zemalja regiona, a najveći broj demo izvođača čekao je poslednja dva dana konkursa, kada je pristiglo preko 50 odsto ukupnog broja prijava.

Po već ustaljenom obrascu, najviše prijava stiglo je iz Srbije (199) i Hrvatske (125), nešto manji broj iz BiH (96), što govori o muzičkom potencijalu koji ove tri zemlje imaju. Sa druge strane, najveće iznenađenje je povećan broj prijava iz Slovenije (20), a tu su, naravno, i demo bendovi iz Makedonije (12) i Crne Gore (9).

– I ove godine smo uspeli da oborimo rekord po pitanju broja prijava za Jelen Demofest, iako se ne radi o velikoj razlici u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, kako rekordi postoje da se obaraju, ne možemo da ne budemo ponosni i zadovoljni sa ovakvim rezultatima – rekla je direktorka Jelen Demofesta Brankica Janković.

Ona je dodala da je sada pred stručnim žirijem ogroman posao preslušavanja 922 pristigle numere i odabira 30 bendova koji će se takmičiti u Banjaluci.

– Nakon što žiri završi sa ocenjivanjem demo sastava, na osnovu broja pristiglih glasova znaćemo kojih 30 bendova ćemo slušati u Banjaluci u julu. Svesni smo i da su bendovi nestrpljivi da saznaju da li su prošli dalje, ali njihova imena će biti poznata tek tokom juna –  istakla je Jankovićeva.

Lokacija još uvek nepoznata

Ona je takođe podsetila da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti objavljeni na zvaničnoj stranici festivala Demofest.org, kao i na Facebook stranici Jelen Demofesta.

– Kada je u pitanju revijalni program festivala, zadržali smo prošlogodišnju koncepciju, te će pored pobednika sedmog Jelen Demofesta, publika moći da čuje i vidi tri poznata regionalna izvođača, ali i tri svetske muzičke zvezde – navela je Jankovićeva.

Jelen Demofest će ove godine biti održan od 16. do 18. jula u Banjaluci, ali još uvek nije poznata njegova tačna lokacija.

(SMP)

Komentari