Demo bendovi iz regiona imaju prilike da se do 1. aprila prijave na konkurs za ovogodišnji festival naeafirmisanih bendova Jelen Demofest, koji će po osmi put biti održan u Banjaluci.

Portparolka festivala Brankica Stojanović istakla je da se na osnovu ranijih iskustava najveći broj prijava očekuje upravo u danima koji slede. Takođe, dodaje da kao i obično prednjače prijave sastava iz Srbije i Hrvatske.

– To, naravno, ništa ne mora da znači, što je pokazao i izbor prošlogodišnjih pobednika među kojima su se po odluci žirija našla dva benda iz Slovenije i jedan iz BiH – rekla je ona.

Stojanović je podsetila i na nagrade Demofesta, te pozvala demo sastave regiona da iskoriste šansu koju im festival pruža.

– Nagradni fond iznosi 10.000 evra, a u to spadaju snimanje albuma, snimanje spota u MTV produkciji, binska oprema i promocija. Bendovima koji budu nastupali u Banjaluci su plaćeni troškovi smeštaja, imaju svoje domaćine, hranu i smeštaj u najboljem hotelu, a sviraju pred oko 5.000 ljudi. Mislim da su ovo sasvim dovoljni razlozi za prijavu – dodala je ona.

Svi zainteresovani bendovi se mogu prijaviti preko zvaničnog sajta festivala Demofest.org. Rezultati će biti biće objavljeni tokom juna, kada će biti poznata i imena stručnog žirija.

Uz prijavu koju je moguće preuzeti sa sajta festivala, potrebno je poslati i dve numere sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda na adresu konkurs@demofest.org.

Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća, a organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir.

Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dve kvalifikacione večeri. Nakon toga, deset ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala.

Osmi Jelen Demofest biće održan od 17. do 19. jula na Tvrđavi Kastel u Banjaluci.

(SMP)

Komentari