Novosadski progressive death metal veterani Nekropolis objavili su album Ecce Homo za online etiketu SMP Music, koja deluje u sastavu našeg portala!

Ecce Homo je dvanaesto izdanje SMP Music, a baš kao i sva dosadašnja, i ovo možete da preuzmete potpuno besplatno.

Nekropolis je nastao krajem 2003. godine, a muzika koju sastav svira može se okarakterisati kao mešavina floridskog i švedskog death metala sa dosta heavy uticaja.

Od dana osnivanja bend je u nekoliko navrata menjao postavu, da bi danas funkcionisao kao petorka. U postavi su pevač Nemanja Arađanski Rajkov, gitaristi Marko Milovanović i Draško Pejović, basista Davor Menzildžić i bubnjar Mile Miljanović.

Sastav je tokom proteklih godina bio koncertno aktivan širom Srbije, a među najvažnijim koncertima, ekipa izdvaja nastup na Explosive stageu Exit festivala 2008, nastup pred Blaze Bayleyem 2007, zajedničku svirku sa Arkonom i Bombarderom 2008, nastupe na UMF festivalu 2013-14, mini turneju sa bendom Reactory 2014…

Nekropolis na svirkama stvara paklenu atmosferu svojom kombinacijom brutalnosti, tehničke kompleksnosti i odličnog scenskog nastupa. Fanovi svih vrsta metala se “pronalaze” u svirci Nekropolisa, koji važi za jedan od omiljenih među domaćom publikom.

Članovi benda su trenutno u fazi usviravanja starih pesama, ali postepeno u repertoar uvode i nove numere koje će se naći na drugom studijskom albumu koji je u završnoj etapi snimanja.

(SMP)

Komentari