Najveći regionalni festival naeafirmisanih bendova Jelen Demofest osmi put otvara konkurs za sve demo bendove i izvođače sa prostora bivše SFRJ.

Svi zainteresovani bendovi se na konkurs za Jelen Demofesta mogu prijaviti preko zvaničnog sajta festivala.

„Uz prijavu je obavezno poslati i dve numere sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda, te ih poslati na konkurs@demofest.org, a organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir. Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća“, saopštili su organizatori.

Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dve kvalifikacione večeri. Nakon toga, deset ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala. Podsećanja radi, prošle godine je Jelen Demofest dodelio rekordan broj nagrada, kada je pored tri glavne, uručeno još šest pratećih nagrada.

„Kao što je svima već dobro poznato, i ovoga puta će prilikom odabira 30 najboljih presuditi kvalitet, autentičnost, energija, te autorski pečat prijavljenih sastava“, rekla je direktorka Jelen Demofesta Brankica Janković.

Konkurs za takmičare Jelen Demofesta 08 biće otvoren naredna dva meseca, tačnije do 1. aprila 2015. godine. Rezultati ovogodišnjeg konkursa biće objavljeni tokom juna, kada će biti poznata i imena stručnog žirija.

(SMP)

Komentari