Švedski post-metalcore sastav Imminence te modern metal ekipa iz Rijeke Kryn, uz podršku domaćih groove metal snaga Benefit, nastupiće 14. oktobra u klubu DKC Incel u Banjaluci.

Početak je najavljen za 22 časa, a ulaznica košta 5KM.

Švedski sastav Imminence osnovan je 2010. godine. Momci praše post metalcore, a iza njih su dva EP-a Born of Sirius i Return to Helios, jedan demo snimak, te full length album I.

Kryn je metal sastav modernijeg groove / prog usmerenja, i trenutno važi za jedan od najboljih i najperspektivnijih metal sastava u regionu. Banjalučka publika mogla je da ih vidi pre nekoliko godina na Jelen Demofestu, kada su ostavili veoma dobar utisak (na pomenutu publiku, ne i na žiri festivala). Ekipa je u međuvremenu realizovala fenomenalan debi album Scars Remind Me, i veoma je aktivna na binama širom regiona, pa će ovaj nastup biti prava prilika da se svi oni koji do sada nisu bili u prilici uvere u energičnost i sviračko/vokalne kvalitete riječkog sastava.

Benefit je mladi banjalučki groove metal/sludge sastav koji je aktivan od 2010. godine. Iza njih je jedan EP i dva singla, a momci su nastupali na većem broju klupskih, ali i festivalskih bina (Tamaris Music Fest, ex YU WOA Metal Battle, Jelen Demofest…).

Više informacija o koncertu dostupno je na zvaničnom Facebook eventu.

(SMP)

Komentari