Helly Cherry, Web magazin posvećen alternativnoj i underground kulturi, 25. juna proslavio je 10. rođendan.

Za one koji do sada nisu imali prilike da se sretnu sa ovim magazinom, pomenimo da Helly Cherry objavljuje tekstove iz oblasti muzike, filma, stripa, umetnosti kao i kolumne, izveštaje i reportaže sa akutelnih dešavanja.

Godine 2003. počeo je da izlazi kao mesečnik i u narednih sedam godina objavljeno je 100 brojeva. Tokom 2010. godine dolazi do promene u organizaciji magazina i sajt počinje da se osvežava svakodnevno i ta faza u njihovom radu traje i danas.

„Za deset godina koliko postojimo, nekoliko smo puta menjali izgled i koncept – i mi sami menjamo tokom godina svoj izgled, stavove, mišljenja, interesovanja – kako da ih ne menja jedan časopis. Menjali smo se sazrevajući, šireći se, granajući se. Uz nas su stasavali mladi umetnici, pisci, režiseri, kritičari, muzičari… od kojih su neki danas prevazišli naše okvire. Čini nas ponosnim što smo im dali dobre korene. Želimo da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način bili i ostali deo naše priče, bilo kao stvaraoci, autori ili čitaoci!“, rekli su, između ostalog, urednici časopisa u svom obraćanju čitaocima.

Ostale komentare urednika i članova redakcije možete pročitati na ovoj stranici.

Njihov sajt je Hellycherry.com, a posetite ih i na Facebooku.

SMP se pridružuje čestitkama uz želje da i naredna decenija protekne u lepoj i kreativnoj atmosferi.

(SMP)

Komentari