Nemački rokeri Guano Apes, reggae legenda sa Jamajke Max Romeo i još jedan inostrani izvođač koji će ostati iznenađenje, uz regionalne zvezde Hladno pivo, Eyesburn i Damira Urbana, te prošlogodišnje pobednike Smoke Shakers, Kontradiskhn i M.O.R.T, glavne su ovogodišnje zvezde revijalnog programa sedmog izdanja Jelen Demofesta, koji će biti održan od 17. do 19. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Kako je saopšteno, Sandru Nasić i ekipu gledaćemo prvo veče festivala, kada će da nastupe i Zagrepčani Hladno pivo. Drugi dan pred publiku će Max Romeo i Eyesburn, a treći i poslednji dan ovogodišnjeg Demofesta publiku će da zabavlja Damir Urban i još jedan strani sastav čije ime će biti objavljeno naknadno.

Takođe, na spisku headlinera nalaze se i prošlogodišnji pobednici Jelen Demofesta, bend M.O.R.T. iz Hrvatske, Makedonci Smoke Shakers i slovenački sastav Kontradikshn.

eyesburn2014

„Jelen Demofest postoji zbog demo bendova, a osnovni cilj festivala je da najbolji dobiju priliku da pokažu koliko su umešni, ali da za to budu i adekvatno nagrađeni. Trećeplasirani takmičar osvojiće binsku opremu u vrednosti 2.000 evra, vicešampion dobiće 3.000 evra za binsku opremu, a najbolji demo bend čeka 5.000 evra, što uključuje i nagradu profesionalnog snimanja albuma i video spot u MTV produkciji. Nagrađen instrumentom biće najbolji basista festivala, dok će najbolji bubnjar kao nagradu dobiti doboš za svoj set, a Jelen Demofest ne zaboravlja ni lokalnu scenu, pa će najperspektivnijem banjalučkom sastavu biti uručeno 1.000 evra. Podrška medija je od velikog značaja festivalu, pa će priznanje treću godinu zaredom biti uručeno i najboljem novinaru Jelen Demofesta“, saopštili su organizatori.

Uskoro će biti otkrivena i takmičarska lista 30 demo bendova, koje je između 457 prijavljenih odabrao osmočlani žiri, čija će imena takođe biti poznata istog dana.

Pored svega navedenog, posetioce očekuje i gust raspored dnevnih dešavanja, koja će biti vezana za muziku, strip, fotografiju, književnost…, a detaljan program biće ubrzo saopšten.

Ulaz na festival je besplatan.

(SMP)

Komentari