Gothic metal sastav Nevergreen objavio je u maju album Vendetta za mađarski Hammer Records.

Vendetta donosi ukupno 18 pesama, među kojima su, kako to bend praktikuje već godinama unazad, autorske numere na engleskom i mađarskom jeziku, kao i nekoliko obrada.

nevergreen-vendetta_350– Na albumu se nalazi 18 pesama, prvih sedam autorskih na mađarskom jeziku, pa jedna autorska u čast Petera Steelea iz Type O Negative na engleskom, pa dve obrade, „More“ od Sisters of Mercy i „Sweet Dreams“ od Eurythmics, zatim instrumentalna simfonijska numera, pa svih sedam autorskih pesama još jednom na engleskom. Već smo snimili dva spota, od kojih je onaj za pesmu „I Never Will Believe in Love“ objavljen, dok će drugi, za pesmu „Still Rise for the Last Fight“, tek da bude objavljen – rekao je za SMP klavijaturista Nevergreena Mikloš Matlari.

On je dodao da su na Youtube takođe postavljene dve nove pesme u formi lyric videa na zvaničnom kanalu Hammer Recordsa, i to „Eye for an Eye“ i pomenuta numera u čast Petera Steelea, „Loving the Death“, kao i da je album moguće preslušati putem servisa Deezer.

Vodeći gothic metal sastav Mađarske iz Srbije, kako se ova ekipa uglavnom predstavlja, a što je veoma precizan opis imajući u vidu status koji bend uživa u susednoj Mađarskoj, kao i više nego zavidnu diskografiju, već je odradio promociju albuma u Budimpešti, odnosno u klubu 202 Music Hall, a očekuje ih i nekoliko festivalskih nastupa u Srbiji (Kanjiza festival – 9. jul), Mađarskoj (Pecuj Pesci Rockmaraton Festival – 10. jul, Vekeri Festival – 12. jul, Balaton Rock Part Festival – 26. jul, te Fezen Festival Szekesfehervar – 2. avgust) i Rumuniji (EMI Tabor Festival Transilvanija – 5. avgust).

(SMP)

Komentari