Novosadski veterani Tornado najavili su povratak na scenu i bolja vremena za srpski heavy metal!

Grupa je na svom Fejsbuk profilu saopštila da je snimljeno 11 od planiranih 12 pesama, koje će da se nađu na albumu nasledniku kultnog srpskog heavy metal ostvarenja Triumph of the King (originalno izdanje Rock Express i Angular Records, reizdanje Rock Express Records).

„Stvari idu dobro, 11 pesama je urađeno, sastavljamo 12. pesmu za finale. Biće to uglavnom klasični heavy metal zvuk. Naravno, biće tu jedna posebna pesma za Japan po starom dobrom običaju, dok će jedna pesma biti posvećena čoveku čije ime se nalazi na nazivu ulice u svakom gradu u Srbiji“, naveli su iz benda.

Podsetimo, okosnicu Tornada činili su gitaristi Nebojša Tasić i Đorđe Letić, dok se među nekoliko pevača koji su ostavili svoj trag u radu sa bendom najviše istakao i najduže zadržao Filip Žmaher. Grupa je 2000. godine objavila istoimeni album za Rock Express Records, koji je 2001. doživeo i svoje svetsko izdanje posredstvom nemačke izdavačke kuće Angular Records, pod nazivom Triumph of the King (fenomenalan omot nacrtao legendarni Bane Kerac). Tri godine kasnije, album je sa bonusima ponovo objavljen od strane Rock Expressa.

Među pesmama koje su se izdvojile sa debi albuma, najviše traga ostavile su „Black Swan Rider“, „Coming of the King“, „The Wall“, „We Must Revenge“ i druge.

Grupa je tokom protekle decenije više puta najavljivala nastavak rada i novi album, ali to se nikada nije desilo. Zanimljivo je za pomenuti i to da Tornado nikada nije nastupao uživo, uprkos velikoj popularnosti u prvoj polovini dvehiljaditih.

Kako će se stvari odvijati sa novim albumom, ostaje da se vidi. Kako bilo, mesta za njih svakako ima, a lepo je videti da se još jedan bend vraća na scenu, nakon što su to uradili sastavi Enjoy Sarma, Claymore, Amentes, a nedavno i Eyesburn.

(SMP)

Komentari