Beogradski deathcore razarači Instead of a Kill, te banjalučka stoner metal ekipa Tanker nastupiće kao specijalni gosti na sarajevskom koncertu sludge veterana Crowbar.

Koncert će biti održan 18. juna u Domu mladih, a organizator je Comrade Booking.

Prvih 50 ulaznica moguće je rezervisati po specijalnoj ceni od 25 KM (oko 13 evra) putem e-maila comradebookingbh@gmail.com, dok će iste u pretprodaji, koja zvanično počinje sredinom maja, koštati 30 KM (oko 15 evra). Na dan koncerta karte će koštati 40 KM (oko 20 evra).

Crowbar je osnovan u Nju Orleansu, i uživa kultan status unutar sludge, stoner, doom pravaca. Bend će ove godine u diskografiju da upiše deseti album Symmetry in Black, koji će biti objavljen 27. maja za E1 Music.

Instead of a Kill su trenutno na vrhu srpske metal scene, kada je reč o deathcore, modern death metal pravcima. Sastav je prošle godine objavio album Skinwalker za 10th Legion Records.

Banjalučani Tanker skrenuli su pažnju na sebe uspehom na Jelen Demofestu, gde su zauzeli treće mesto, a potom osvojili i prestižnu nagradu Najperspektivniji banjalučki bend na istom festivalu.

Grupa je koncertno veoma aktivna, a očekuje se i finalizovanje posla na debi albumu radnog naziva Shores of the Weeping Willow.

(SMP)

Komentari