Grčki bendovi Decipher (black metal) i Shadowmass (blackened heavy metal) nastupiće 23. maja u klubu Fest u Zemunu.

Kao lokalna podrška pred publiku će i beogradski black metal sastav Oskrnavitelj.

Shadowmass je blackened heavy metal bend iz Atine. Istoimeni debi album objavljuju u decembru 2019, nakon čega je usledila Europe Under Black Metal Fire II turneja, zajedno sa Suffocation, Belphegor i Hate. U septembru 2021. realizovali su EP Oculus Diaboli.

Decipher je black metal sastav osnovan takođe u Atini 2017. godine. Debitantski EP Of Fire and Brimstone objavljen je 2019. godine i od tada su nastupali širom Grčke na festivalima i otvarajući za druge izvođače (Wolves in the Throne Room, Arcturus, Misþyrming…). 2019. ušli su u studio kako bi snimili debi album Arcane Paths to Resurrection koji je 21. aprila 2023. objavio Transcending Obscurity.

Oskrnavitelj je osnovan 2021. godine u Beogradu. Hladne i emotivne melodije, mračni i često sirovi gitarski rifovi glavne su odlike stila benda, koji svoju autentičnost pronalazi u oslanjanju na black metal 90-ih. Iako se muzika konceptualno ne ograničava, predvođen Ivanom Savić, bend i dalje ostaje dosledan svom osnovnom pravcu i mračnom, hladnom, ali istovremeno energičnom stilu. Iza sebe imaju album Pradavni.

Koncert počinje u 20 časova, a cena ulaznice je 1.200 dinara.

Dan kasnije, 24. maja, grčki bendovi će nastupiti i u klubu AKC Fuzz u Nišu, a za dodatne informacije zapratite Facebook eventove – Zemun, Niš.

(SMP)

Komentari