Bendovi The Bloody Earth, Kolac, Jenner, Evolucija, Havarija, Canary Sun, Noise Gate i Swamp Dukes, predstavili su ovih dana novi materijal.

Kultni niški funeral doom metalci The Bloody Earth predstavili su nedavno EP Crnoslovlje čiju ćete recenziju čitati uskoro na portalu. Bend je povodom toga ekranizovao pesmu „Rise From The Earth, Father!“ u formi lyric videa.

Black metalci Kolac vraćaju se sa istoimenim albumom koji je objavio rumunski Pest Records. Kao najavnu numeru bend je predstavio “Kolac” koja inače i otvara samo izdanje. Uskoro će na našem portalu biti postavljena i recenzija albuma.

Novi spot imaju i Jenner. Pesma „Not Even You“ skinuta je sa aktuelnog albuma Prove Them Wrong koji je objavljen u januaru. Audio je zabeležen u studiju Citadela, dok video potpisuje Igor Stanić.

Bend Evolucija nedavno je podelio i drugi singl pod nazivom „Soul for Sale“ koji je dostupan na svim streaming platformama. Album The World is Full of Wrath sa 10 novih pesama biće objavljen tokom proleća za nemačku izdavačku kuću 7hard.

Novi studijski album je miksan i masterizovan u čuvenom švedskom Fascination Street Studios pod pokroviteljskom palicom Jens Bogrena i Linus Corneliussona.

Havarija, nekada thrash a danas modern metal bend iz Beograda, predstavio je video za numeru “Sve teče”. Pesma se nalazi na drugom EP-e Metanoja na kojem se, pored pomenute, nalaze i numere “Težina perja”, “U osvit sumraka” i “Kroz dno”.

Novi bend na domaćoj metal sceni je šestočlana beogradska ekipa Canary Sun. Deklarišu se kao moderni progressive metal. Prvi singl za koji je snimljen i efektni video spot nosi naziv „Noi“. Produkcija pesme urađena je u studiju Citadela. Kao uticaje navode bendove poput Periphery, Tesseract, Meshuggah, Sikth, David Maxim Micić i sl.

Noise Gate je groove metal bend iz Novog Sada i nedavno su objavili peti singl „GTH“ kojim najavljuju debi EP Splitting. U planu je i spot čije se objavljivanje očekuje uskoro. Materijal za EP snimljen je u studiju Piknik u tom gradu.

Kulpinski stoner rock/metal sastav Swamp Dukes objavio je singl „The Blackened Temple“ i ovom numerom najavljuju dugosvirajuće izdanje Hellbound. Swamp Dukes su oformljeni 2022. a sastav čine Stevan Fujto (ex-Concrete Sun), Bora Jovanović i Ilija Stevanović (Sangre Eterna). Do sada su uknjižili EP Living Nightmares.

(SMP)

Komentari